
Ευκαιρία τώρα που είμαστε στις διακοπές μας να βρούμε φρέσκο ψαράκι για την οικογένειά μας. Πώς θα κάνουμε όμως τα παιδιά να το φάνε με χαρά; Μα, παίρνοντας ιδέες από το βιβλίο μου "Στη Χώρα των Λαχανικών"!
Δεν χρειάζεται να κάνουμε κήρυγμα στα παιδιά για την υγιεινή διατροφή την ώρα που τρώνε. Μην πιέζετε, μην τα αγχώνετε, αφήστε το σώμα τους να ρυθμίσει την ποσότητα της τροφής που χρειάζονται. Εσείς απλά ασχοληθείτε με την προετοιμασία του πιάτου!
Τα υλικά που χρειαζόμαστε:
1 φ. φιλέτο ψαριού (πέρκα, μπακαλιάρος, λαβράκι κ.λπ.)
1/2 κούπα αρακά, βρασμένο και αλατισμένο
1/2 κούπα καλαμπόκι, βρασμένο και αλατισμένο
Μανιτάρια white shimeji ελαφρά σωταρισμένα για να μη χάσουν το σχήμα τους
1 αυγό
1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κούπα φρυγανιά τριμμένη
1/2 κούπα αρμύρα βρασμένη και αλατισμένη
Λάδι για τηγάνισμα
Πώς φτιάχνουμε τη "Βουτιά στην απόλαυση"
Για τις κροκέτες ψαριών:
1. Παίρνουμε το φιλέτο του ψαριού και με τη βοήθεια ενός κουπ-πατ φτιάχνουμε μικρά ψαράκια.
2. Τα πανάρουμε περνώντάς τα από χτυπημένο αυγό, αλεύρι και τριμμένη φρυγανιά.
3. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι ή ψήνουμε στον φούρνο στους 200ο για 20 λεπτά.
Στο κέντρο του πιάτου τοποθετούμε τα ψαράκια αντικρυστά. Για μάτι κόβουμε ένα πολύ μικρό κομμάτι από την αρμύρα. Τοποθετούμε αρακά πάνω από τα ψαράκια δίνοντας την αίσθηση της φυσαλίδας.
Στη βάση του πιάτου δημιουργούμε τον βυθό καλύπτοντας την κάτω επιφάνεια με μανιτάρια. Ανάμεσά τους τοποθετούμε εναλλάξ αρμύρα, καλαμπόκι και αρακά.
Παρουσιάστε αυτό το πιάτο και να είστε σίγουρες ότι τα παιδιά θα... βουτήξουν!
* Το βιβλίο μου "Στη Χώρα των Λαχανικών" (εκδόσεις Διόπτρα) θα το βρείτε στα βιβλιοπωλεία αλλά μπορείτε να το παραγγείλετε και εδώ!