Skip to main content

Vegan παγωτό με μπανάνα και φιστικοβούτυρο

Η εποχή σηκώνει παγωτό, τα παιδιά σχεδόν το απαιτούν αλλά δεν έχετε αρκετά υλικά για να τους το φτιάξετε... Κι όμως! Μπορείτε να φτιάξετε αυτό το vegan παγωτό μόνο με 2 απλά υλικά!

Τα υλικά που χρειαζόμαστε:
800 γρ. μπανάνες, καθαρισμένες
250 γρ. φιστικοβούτυρο, απαλό

Για το σερβίρισμα:

χωνάκια παγωτού
50 γρ. φιστίκια, peanuts
φύλλα μέντας

Πώς φτιάχνουμε το vegan παγωτό μας:

1. Κόβουμε τις μπανάνες σε ακαθόριστα κομμάτια και τις βάζουμε στην κατάψυξη για 3 ώρες.

2. Στη συνέχεια τις χτυπάμε στο μπλέντερ μαζί με 150 γρ. φιστικοβούτυρο για 1-2 λεπτά, μέχρι να διαλυθούν εντελώς τα κομμάτια της μπανάνας και να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

3. Μεταφέρουμε το μείγμα στην κατάψυξη να σφίξει καλά, για περίπου 4 ώρες.

4. Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι τα υπόλοιπα 100 γρ. φιστικοβούτυρο για να γίνει πιο υδαρές.

5. Μοιράζουμε το παγωτό σε χωνάκια, περιχύνουμε με λίγο από το φιστικοβούτυρο, πασπαλίζουμε με peanuts και σερβίρουμε, αν θέλουμε, με φύλλα μέντας.

Απλά, τέλειο!

(πηγή: akispetretzikis.gr)