Skip to main content

Του Αγίου Φανουρίου σήμερα, φτιάχνουμε την πίτα του

Αν θέλετε να προσφέρετε στους γνωστούς σας ένα κομμάτι φανουρόπιτα, ευλογημένο από πριν στην εκκλησία, δοκιμάστε αυτή την τέλεια συνταγή!

Τα υλικά που χρειαζόμαστε:

375 γρ. σπορέλαιο

375 γρ. χυμό πορτοκάλι

300 γρ. ζάχαρη

1 κ.γ. σόδα

1 κ.γ. κανέλα

¼ κ.γ. γαρίφαλο

540 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

120 γρ. καρύδια

75 γρ. σταφίδες (προαιρετικά)

Για το σερβίρισμα: 1 κ.σ. άχνη ζάχαρη και λίγα φύλλα δυόσμου

Πώς τη φτιάχνουμε:

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.

2. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το σπορέλαιο, 250 γρ. χυμό πορτοκάλι, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

3. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα 125 γρ. χυμό πορτοκάλι, τη σόδα, την κανέλα, το γαρίφαλο και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι μέχρι να αφρίσει η σόδα.

4. Προσθέτουμε το μείγμα με τη σόδα στο μπολ με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.

5. Βάζουμε στο μπολ το αλεύρι, τα καρύδια, τις σταφίδες και ανακατεύουμε με μία κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

6. Μεταφέρουμε σε ένα βουτυροαλευρωμένο ταψί 25x30 εκ. και ψήνουμε για 50-60 λεπτά.

7. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη και φύλλα δυόσμου.

(πηγή: akispetretzikis.com)