Skip to main content

Τα πιο αφράτα κουραμπιεδάκια

Φτιάξαμε τα μελομακάρονά μας, δεν θα φτιάξουμε και τους κουραμπιέδες μας που ξετρελαίνουν τα παιδιά; Δείτε εδώ μια τέλεια συνταγή που αντί για αμύγδαλο έχει κάσιους!

Υλικά

1 κούπα βούτυρο αγελαδινό

1 κούπα βούτυρο αιγοπρόβειο

1/2 κούπα ζάχαρη άχνη

1 βανίλια

1 κούπα κάσιους αλεσμένα

4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Λίγο ανθόνερο για το ράντισμα

ζάχαρη άχνη ανακατεμένη με βανίλια για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

• Χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη ώσπου να γίνει ένα λευκό και αφράτο μίγμα.

• Ανακατέψετε τη βανίλια με το αλεύρι.

• Προσθέστε στο μίγμα του βουτύρου το αλεύρι και ανακατέψτε ελαφρά. Μην ρίξετε μεμιάς το αλεύρι, αλλά σιγά σιγά μέχρι το μίγμα να μην κολλάει στα χέρια σας. Μπορεί να χρειαστείτε λιγότερο από 4 κούπες ή και περισσότερο.

• Ρίξτε τα αλεσμένα κάσιους και ζυμώστε λίγο ακόμα.

• Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, πλάθετε και κόβετε με κουπάτ ό,τι σχήμα θέλετε (καρδούλες, αστεράκια κτλ.) ή χωρίς κουπάτ σε πολύ μικρές μπουκίτσες.

• Τοποθετείτε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνετε στους 175° 15 με 20° μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

• Μέσα σε ένα ταψάκι απλώστε ένα αλουμινόχαρτο και ρίξτε τη ζάχαρη άχνη με τη βανίλια.

• Μόλις ψηθούν ραντίζετε τους κουραμπιέδες καυτούς με το ροδόνερο και τους πασπαλίζετε με την άχνη και την βανίλια, όσο είναι ακόμα ζεστά.

Tip: Το μυστικό για γευστικούς κουραμπιέδες βρίσκεται στο πρώτο βήμα. Χτυπάμε παρά πολύ καλά το βούτυρο με την ζάχαρη άχνη και το βασικότερο δεν ζυμώνουμε πολύ! Τέλος δεν βάζουμε τίποτα υγρό μέσα.