Skip to main content

Τα αυγά-συννεφάκια που θα ξετρελάνουν τα παιδιά

Με αφορμή τη σημερινή Ημέρα του Αυγού μπαίνουμε στην κουζίνα και φτιάχνουμε τα πιο χαρούμενα αυγά που έχετε δει.

Τα cloud eggs ή αυγά-συννεφάκια όπως λέγονται έχουν γίνει μανία εδώ και πολύ καιρό, και καθώς είναι όχι μόνο νόστιμα αλλά και πολύ εντυπωσιακά στην όψη σκίζουν και στο Instagram.

Τι λέτε; Τα φτιάχνουμε;

Τα υλικά που χρειαζόμαστε:

4 αυγά

¼ φλιτζ. τριμμένη παρμεζάνα

¼ φλιτζ. ψιλοκομμένο καλό μπέικον

¼ φλιτζ. σχινόπρασο

Λίγο πιπέρι και αλάτι

Πώς τα φτιάχνουμε:

1. Ξεχωρίζουμε τα αυγά. Βάζουμε τα ασπράδια σε ένα μεγάλο μπολ και τους κρόκους έναν έναν ξεχωριστά σε μπολάκια.

2. Χτυπάμε τα ασπράδια με το μίξερ για να γίνουν μαρέγκα, και μετά βάζουμε το τυρί, το μπέικον και το σχινόπρασο.

3. Βάζουμε χαρτί ψησίματος στο ταψί μας και πάνω του σχηματίζουμε τέσσερις μικρούς λόφους με ένα κουτάλι. Στο κέντρο του κάθε λοφίσκου ανοίγουμε μια λακουβίτσα.

4. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 3 λεπτά.

5. Ρίχνουμε τον κάθε κρόκο σε κάθε λακουβίτσα και πασπαλίζουμε με πιπέρι. Ψήνουμε 2-3 λεπτά ακόμα, προσθέτουμε λίγο αλάτι και είναι έτοιμα τα συννεφάκια μας!