Skip to main content

Στραπατσάδα για παιδάκια 18 μηνών και άνω

Πλούσια πηγή ασβεστίου, πρωτεϊνών, βιταμίνης Α και βιταμίνης Ε, τα αυγά στραπατσάδα είναι ένα πιάτο που μπορούν να απολαύσουν τα μικρά μας από 18 μηνών και άνω και φυσικά όλη η οικογένεια!

Αυτή η απλή συνταγή αποτελεί ένα γρήγορο και θρεπτικό πρωινό, ενώ μπορεί να σερβιριστεί επάνω σε ένα ανοιγμένο κουλούρι ή μια βουτυρωμένη φέτα του τοστ, αλλά εάν θέλουμε κάτι ελαφρύ και νόστιμο θα το βγάλουμε στο τραπέζι και ως μεσημεριανό ή βραδινό.

Υλικά για 2 μερίδες:
2 αυγά
2 ντομάτες περασμένες απο τον τρίφτη
Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας τριμμένη φέτα
Λίγη πιπεριά ψιλοκομμένη (προαιρετικά)

Εκτέλεση
1. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε την ντομάτα και την πιπεριά και σοτάρουμε για ένα λεπτό.

2. Χτυπάμε τα αβγά και τα αλατίζουμε ελαφρά. Ρίχνουμε το μίγμα στην ντομάτα και ανακατεύουμε συνεχώς με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να αρχίζει να πήζει.

3. Προσθέτουμε το τυρί και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για λίγο ακόμα.

*photo via gourmed.gr