Skip to main content

Σιμιγδαλένιος χαλβάς: Πώς τον φτιάχνω και πετυχαίνει πάντα

Με τον χαλβά δεν κάνω πειράματα. Μου τον έμαθε η μαμά μου και ακολουθώ πάντα τη δική της συνταγή. Είναι αξεπέραστη αφού!

Τα υλικά που χρειαζόμαστε:

1 ποτήρι ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο

2 ποτήρι σιμιγδάλι χοντρό

3 ποτήρια ζάχαρη

4 ποτήρια νερό

2 ξυλάκια κανέλας

μία φλούδα πορτοκάλι

κανέλλα τριμμένη για το πασπάλισμα

Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε 150γρ. ξηρούς καρπούς (αμύγδαλα ή καρύδια)

Πώς τον φτιάχνουμε:

1. Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη, το ξυλάκι κανέλας και τη φλούδα πορτοκαλιού και τα βάζουμε να βράσουν για 5’.

2. Βάζουμε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και όταν κάψει προσθέτουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε συνέχεια με μία ξύλινη κουτάλα. Όταν αρχίζει και παίρνει ένα πυρόξανθο χρώμα, το βγάζουμε από τη φωτιά. Αν θέλουμε να προσθέσουμε ξηρούς καρπούς, το κάνουμε τώρα.

3. Ρίχνουμε το σιμιγδάλι σιγά-σιγά μέσα στην κατσαρόλα που έχουμε το σιρόπι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς. Σε αυτο το σημείο πρέπει να προσέχουμε πολύ γιατί πιτσιλάει και καίει! Αποσύρουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε για 5΄, με μια καθαρή πετσέτα.

4. Βάζουμε τον χαλβά σε μια φόρμα και τη γυρίζουμε για να δώσουμε σχήμα. Πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα.

Καλή επιτυχία!