
Τα είχα δει στα μενού των εστιατορίων, στην κατηγορία του brunch, και δεν είχα ιδέα πώς φτιάχνονται. Μέχρι που ένα πρωί η κόρη μου μού ζήτησε scrambled eggs. Και ήταν τόσο, μα τόσο απλό!
Τα υλικά που χρειαζόμαστε: (για 3 άτομα)
6 αυγά
αλάτι – πιπέρι
20 γρ. βούτυρο
80 ml κρέμα γάλακτος
150 γρ. τσένταρ τριμμένο
Πώς τα φτιάχνω:
1. Σ΄ένα βαθύ μπολ σπάω τα αυγά και τους προσθέτω αλάτι και πιπέρι.
2. Σ’ ένα ζεστό αντικολλητικό τηγάνι προσθέτω το βούτυρο και το αφήνω να λιώσει.
Προσοχή: Το βούτυρο δεν πρέπει να μαυρίσει.
3. Στη συνέχεια, προσθέτω τα αυγά και την κρέμα γάλακτος.
4. Πασπαλίζω με το τσένταρ κι αρχίζω να ανακατεύω απαλά τα αυγά με μια σπάτουλα.
5. Ψήνω το μείγμα σε μέτρια θερμοκρασία ανακατεύοντας απαλά συνεχώς, για ένα λεπτό περίπου.
Προσοχή: Να μην “στεγνώσουν” τ’ αυγά.
6. Μεταφέρω σε πιάτα και σερβίρω με φρυγανισμένο ψωμί, ντοματίνια και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
(Πηγή: mamatsita.com)