
Και ποιος δεν μεγάλωσε τρώγοντας το ρυζόγαλο από τα χεράκια της γιαγιάς του, είτε ως πρωινό είτε ως απογευματινό;
Εμείς το φτιάχνουμε με μια παραλλαγή αλλά εξίσου νόστιμο και πολύ πιο θρεπτικό.
Τα υλικά που χρειαζόμαστε:
500 ml γάλα καρύδας
1/2 φλυτζάνι ρύζι γλασέ ή καρολίνα
1 κουταλιά μέλι
1 φλυτζάνι κράνμπερι
1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ
1 βανίλια
Πώς το φτιάχνουμε:
1. Ξεπλένετε και βράζετε το ρύζι με δυο φλυτζάνια νερό.
2. Λίγο πριν απορροφήσει όλο το νερό, προσθέτετε το γάλα καρύδας και το αφήνετε να σιγοβράσει για 15 λεπτά.
3. Προσθέτετε τα κράνμπερι, τη βανίλια και το κορν φλάουρ και το αφήνετε στη φωτιά για 5 λεπτά ακόμη.
4. Σερβίρετε σε ατομικά μπολάκια και πασπαλίζετε με κανέλα.