Skip to main content

Ρυζόγαλο: κλασικό και αγαπημένο

Το Ρυζόγαλο, για πολλούς το γλυκό της γιαγιάς μας, είναι ένα από τα πιο θρεπτικά γλυκά, αφού είναι πλούσιο σε ασβέστιο, μαγνήσιο, όπως και σε βιταμίνες Α και B. Συν του ότι η κανέλα με την οποία το πασπαλίζουμε είναι γνωστή για την αντιοξειδωτική της δράση, συνεισφέροντας στη πρόληψη διαφόρων μορφών καρκίνου. Μάλιστα σε ορισμένες χώρες όπως Σουηδία, Δανία και Νορβηγία το ρυζόγαλο θεωρείται Χριστουγεννιάτικο γλύκισμα.

Υλικά

1 λίτρο γάλα φρέσκο

3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη

3/4 φλ. τσαγιού ρύζι καρολίνα

3 κουτ. σούπας caster powder

2 φλ. τσαγιού νερό

κανέλα για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

• Σ' ένα κατσαρολάκι βράζουμε το νερό με το ρύζι.

• Από το 1 λίτρο γάλατος κρατάμε ένα φλιτζάνι και εκεί διαλύουμε το casterpowder.

• Μόλις το ρύζι «πιεί» το νερό, προσθέτουμε το γάλα και τη ζάχαρη,ανακατεύουμε και χαμηλώσουμε τη φωτιά.

• Όταν το ρύζι μαλακώσει αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και προσθέτουμε το διαλυμένο caster powder.

• Ανακατεύουμε πολύ καλά, τοποθετούμε πάλι πάνω στο μάτι ώσπου ν´ αρχίσει να γίνεται κρέμα.

• Σερβίρεται ζεστό σε μπολάκια.

• Πασπαλίζουμε με κανέλα!

Tip: Για να μειώσουμε τις θερμίδες επιλέγουμε γάλα χαμηλών λιπαρών και μαύρη ζάχαρη.