Skip to main content

Πίτσα στο τηγάνι, από τη Μάγκυ Ταμπακάκη

Ψάχνετε πρωτότυπες ιδέες για να τρώνε τα παιδιά (αλλά και εσείς) χωρίς να χάνετε τον χρόνο σας στην κουζίνα; Δοκιμάστε να φτιάξετε αυτή την πίτσα που γίνεται όχι στον φούρνο αλλά στο... τηγάνι!

Τα υλικά που χρειαζόμαστε:

Για τη ζύμη:

250 γρ. αλεύρι

100 ml νερό

50 ml γάλα

2 κουταλάκια ελαιόλαδο

1/2 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

1/2 κουταλάκι αλάτι

1/2 κουταλάκι ζάχαρη

Τα υλικά για γέμιση με μελιτζάνες και καπνιστό τυρί:

1 μελιτζάνα φλάσκα

1 σκελίδα σκόρδο

Λίγο ελαιόλαδο

100 ml σάλτσα ντομάτας

100γρ καπνιστό τυρί τριμμένο

Λίγο βασιλικό

Πώς τη φτιάχνουμε:

Για τη γέμιση:

Κόβουμε τη μελιτζάνα σε κύβους. Αλατίζουμε, βάζουμε λάδι, απλώνουμε τους κύβους μελιτζάνας σε ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Ανακατεύουμε με τη σάλτσα ντομάτας και βασιλικό και από πάνω ρίχνουμε το τριμμένο τυρί.

Yummy Tip: Μπορούμε να γεμίσουμε την πίτσα μας και με απλό τυρί σε φέτες και ζαμπόν ή με φέτα και ροδέλες φρέσκιας ντομάτας.

Για τη ζύμη:

(Η συγκεκριμένη ζύμη είναι για τηγάνι με διάμετρο 26εκ.)

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να δημιουργήσουμε μια μαλακή ζύμη. Τη χωρίζουμε σε δύο μέρη (το ένα ελαφρώς μεγαλύτερο από το άλλο). Ανοίγουμε τα φύλλα σε αλευρωμένη επιφάνεια, αλλά όχι πολύ λεπτά.

Για την πίτσα:

- Βάζουμε λίγο λάδι στο τηγάνι και τοποθετούμε το πιο μεγάλο φύλλο.

- Βάζουμε τη γέμισή μας και κλείνουμε με το άλλο φύλλο. Κλείνουμε καλά τα δύο φύλλα μεταξύ τους για να μη βγει η γέμιση.

- Σκεπάζουμε το τηγάνι με το καπάκι του και αφήνουμε να ψηθεί για 6 λεπτά σε μεσαία θερμοκρασία.

- Αναποδογυρίζουμε την πίτσα στο καπάκι, ρίχνουμε λίγο λάδι στην επιφάνεια του τηγανιού, ξανασκεπάζουμε και ψήνουμε την πίτσα από την άλλη μεριά για άλλα 5 λεπτά.