
Τώρα που η αγορά έχει γεμίσει κολοκύθες, ήρθε η ώρα να φτιάξουμε ένα από τα αγαπημένα, δικό μου και όλης της οικογένειας, φθινοπωρινά πιάτα: τη βελουτέ μου κολοκυθόσουπα!
Τα υλικά που χρειαζόμαστε:
1 κολοκύθα 2 - 2,5 κιλά
4 πράσσα, μόνο το λευκό μέρος
1 μικρό κρεμμύδι
4 φέτες καπνιστό μπέικον
6 κούπες ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
100 γρ. κρέμα γάλακτος
1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί (200 γρ.)
Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
1/3 της κούπας ελαιόλαδο
Πώς την φτιάχνουμε:
1. Παίρνουμε την κολοκύθα και αδειάζουμε προσεκτικά το εσωτερικό μέρος.
2. Κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια τα πράσσα, το κρεμμύδι και το μπέικον.
3. Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το μπέικον. Όταν αρχίζει να ροδίζει, ρίχνουμε την κολοκύθα, τα πράσσα και το κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν.
4. Σβήνουμε με το κρασί, και όταν εξατμιστεί ρίχνουμε τον ζωμό, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο.
(Σε αυτή τη φάση μπορούμε να αφαιρέσουμε το μπέικον, αν το επιθυμούμε.)
5. Αφήνουμε να βράσει για περίπου 45 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά τα λαχανικά μας.
6. Τέλος πολτοποιούμε τη σούπα πολύ καλά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
7. Σερβίρουμε με μια κουταλιά sour cream ή στραγγιστό γιαούρτι.
Yummy tip: Σερβίρεται ως πρώτο πιάτο αλλά εννοείται ότι μπορείτε να την απολαύσετε και ως κυρίως!