Skip to main content

Πατατοκροκέτες φούρνου με κιμά

"Τι να φτιάξω πάλι;". Το ξέρουμε πως το σκέφτεστε κάθε μέρα. Το ξέρουμε πως θέλετε να ανανεώσετε λίγο το μενού σας και τις συνταγές που μαγειρεύετε. Το ίδιο κι εμείς! Για αυτό σήμερα δοκιμάζουμε αυτές τις λαχταριστές πατατοκροκέτες φούρνου, γεμιστές με κιμά.

Τα υλικά που χρειαζόμαστε:
3 μέτριες πατάτες (βρασμένες)

100 γρ. τυρί παρμεζάνα (τριμμένη)

150 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς

1 κρόκο αυγού

1/2 πιπεριά κόκκινη (ψιλοκομμένη)

1/2 κ.τ.γ. κανέλα σε σκόνη

1/2 κ.τ.σ. πελτές τομάτας

1/2 κούπα νερό

Αλάτι & πιπέρι

για το πανάρισμα:

1 αυγό

5 κ.τ.σ. αλεύρι

1/2 κούπα αλεύρι

1 κούπα τριμμένα δημητριακά ή γαλέτα (τριμμένο παξιμάδι)

λίγο ελαιόλαδο

Πώς τις φτιάχνουμε:
1. Πολτοποιήστε τις πατάτες με ένα πιρούνι, προσθέστε το μισό τυρί, τον κρόκο αυγού και ανακατέψτε καλά.

2. Σοτάρετε σε μια κουταλιά ελαιόλαδο τον κιμά, την πιπεριά, προσθέστε τον πελτέ, την κανέλα και το νερό. Αλατοπιπερώστε και αφήστε να εξατμιστούν τα υγρά, βράζοντάς το σε δυνατή φωτιά για 5-10’.

3. Τέλος αφήστε να κρυώσει ελαφρώς το μίγμα και προσθέστε το υπόλοιπο τυρί.

4. Χωρίστε το μίγμα πατάτας σε μικρά μπαλάκια, πατήστε τα ελαφρά με την παλάμη να ανοίξουν και γεμίστε τα με μια κουταλιά από το μίγμα του κιμά. Κλείστε τα με απαλές κινήσεις δημιουργώντας μικρά μπαλάκια.

5. Στη συνέχεια πανάρετέ τα, στην αρχή αλευρώνοντάς τα, στη συνέχεια βουτώντας τα στο αυγό και μετά στη γαλέτα.

6. Ραντίστε τα με λίγο ελαιόλαδο και ψήστε σε πρoθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 10'.

(Πηγή: kidscookingclub.gr)