Skip to main content

Online σεμινάρια για γονείς παιδιών 0-5 ετών

Το Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών και των Οικογενειών τους "Κύκλος" προσφέρει τις υπηρεσίες του μέσω διαδικτυακών σεμιναριών, ομιλιών και συναντήσεων, ενισχύοντας τον ρόλο της γονεϊκότητας. Αν έχετε παιδιά 0-5 ετών, σας ενδιαφέρει πολύ!

Από την Τρίτη 26 Μαΐου 2020 και κάθε Τρίτη, 19:00 - 21:00, θα πραγματοποιηθούν οκτώ (8) δίωρες εκπαιδευτικές, διαδικτυακές συναντήσεις για γονείς παιδιών 0-5 ετών, σχεδιασμένες από τις Ιδρύτριες της Attachment Parenting International (API), Lysa Parker και Barbara Nicholson, πάνω στις βασικές αρχές του Αttachment Parenting, ενισχύοντας την ανάπτυξη ενός ασφαλούς συναισθηματικού δεσμού.

Εισηγήτρια των συναντήσεων είναι η Αφροδίτη Κονδύλη, Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Γονέων ATTH Parent Educator, Συνεργάτης της Attachment Parenting Hellas, Διεθνώς Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC, Φαρμακοποιός και Εκπαιδευόμενη Parent Coach.

Πιο συγκεκριμένα, οι θεματολογίες της εκάστοτε συνάντησης/ενότητας, είναι οι ακόλουθες:

Τρίτη, 26/5/2020: Εισαγωγή στο Attachment Parenting - Προετοιμασία για την γονεϊκότητα. Γιατί Attachment Parenting; Πώς η ανατροφή επηρεάζει την κοινωνία; Κατανοώντας τη σύνδεση και το συναισθηματικό δεσμό. Γιατί δεν μπορείς να δώσεις αυτό που δεν έχεις; Πώς σπάμε τους δεσμούς που δεσμεύουν.

Τρίτη, 2/6/2020: Διατροφή και συναισθηματικός δεσμός - Η θεραπευτική δύναμη της σωματικής εγγύτητας (babywearing, συγκοίμηση, βρεφικό μασάζ, παιχνίδι και σωματική επαφή, ο ρόλος της αγκαλιάς). Πώς προωθούμε τη σύνδεση; Πως μεγαλώνουμε παιδιά με υγιή σχέση με την τροφή τους. Θηλασμός, αποθηλασμός, βρεφική και παιδική διατροφή.

Τρίτη, 9/6/2020: Ανταποκρίνομαι με ευαισθησία. Η γλώσσα της αγάπης. Ο ρόλος της ενσυναίσθησης, της συναισθηματικής αγωγής και ρύθμισης στις ανάγκες των παιδιών.

Τρίτη, 16/6/2020: Διασφαλίζω ασφαλή ύπνο, σωματικά και συναισθηματικά.

Τρίτη, 23/6/2020: Προσφέρω σταθερή, στοργική φροντίδα. Μία συνάντηση για τους αποχωρισμούς (λόγω μετάβασης στη δουλειά, εναλλαγή φροντιστών, παιδικός σταθμός, κτλ.) και πώς μπορούμε να διατηρήσουμε το συναισθηματικό δεσμό ασφαλή.

Τρίτη, 30/6/2020: Θετική διαπαιδαγώγηση (όρια, κανόνες, αποδοχή και διαπαιδαγώγηση).

Τρίτη, 7/7/2020: Ισορροπία μεταξύ προσωπικής και οικογενειακής ζωής. Προσωπική και οικογενειακή φροντίδα, βρίσκοντας χώρο και χρόνο.

Τρίτη, 14/7/2020: Τι είναι και τι δεν είναι το Attachment Parenting. Πώς συντονιζόμαστε με τα παιδιά; Αυτά που κάνουμε τα βοηθάνε; Αντιμετωπίζοντας κριτική από τον περίγυρο και όλες τις σύγχρονες προκλήσεις. Μύθοι και πραγματικότητα σχετικά με το Attachment Parenting. Καταναλωτισμός και τεχνολογία – πως τα αντιμετωπίζουμε;

Οι συναντήσεις περιλαμβάνουν: διαδραστικές παρουσιάσεις, βίντεο, βιωματικές δραστηριότητες και πλούσιο υλικό.

Επιπλέον, όσοι παρακολουθήσουν όλες τις συναντήσεις λαμβάνουν πιστοποιητικό παρακολούθησης, από την Attachment Parenting International (API).

Η πλήρης εκπαίδευση αποτελείται από τις οκτώ (8) προαναφερόμενες συναντήσεις, υπάρχει όμως δυνατότητα παρακολούθησης και μεμονωμένων συναντήσεων, εφόσον δεν έχουν καλυφθεί οι θέσεις. Βεβαίωση παρακολούθησης του προγράμματος δίνεται μόνο σε όσους έχουν παρακολουθήσει όλο το πρόγραμμα.

Οι συναντήσεις θα διεξαχθούν μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Zoom και τα κόστη συμμετοχής διαμορφώνονται ως εξής:
• Οκτώ (8) δίωρες συναντήσεις 200€/άτομο – 300€ και οι δύο γονείς.
• Μεμονωμένη δίωρη συνάντηση 25€/άτομο – 40€ και οι δύο γονείς.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους:

Επικοινωνώντας τηλεφωνικά με την κα Αφροδίτη Κονδύλη: 6944141687

Αποστέλλοντας e-mail στον Κύκλο: kyklosgynaika@gmail.com

και, Μέσω της σελίδας του Κύκλου στο Facebook: m.me/kyklosgynaika.

Λίγα λόγια για τον Κύκλο:
Ο Κύκλος είναι ένα κέντρο υποστήριξης γυναικών και των οικογενειών τους. Λειτουργεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια, στηρίζοντας τη γυναίκα ολιστικά, στην περιγεννητική περίοδο, στη γονεϊκότητα αλλά και σε κάθε άλλη στιγμή που το έχει ανάγκη. Αυτό επιτυγχάνεται διαμέσου σεμιναρίων, ομιλιών και εργαστηρίων, τα οποία λειτουργούν υποστηρικτικά και ενημερωτικά. Επιπλέον, μέσω ατομικής συμβουλευτικής θηλασμού και γονεϊκότητας, μαθημάτων χορού, πιλάτες και yoga, αλλά και εκπαιδεύσεων σε άλλους επαγγελματίες περιγεννητικής φροντίδας.