Skip to main content

Ομελέτα φούρνου: Το πιο εύκολο και νόστιμο φαγητό για μετά τη θάλασσα

Μόλις επιστρέψατε από την παραλία, τα παιδιά πεινάνε σαν λύκοι αλλά εσείς δεν έχετε και πολύ κέφι για μαγείρεμα... Μια ομελέτα φούρνου είναι η τέλεια ιδέα για κάτι τέτοιες στιγμές!

Τα υλικά που χρειαζόμαστε:

4 αβγά και 6 ασπράδια
1 κούπα γάλα
1/2 κ.γ.αλάτι
250 γρ. γαλοπούλα ή ζαμπόν
1/2 κούπα τυρί τσένταρ
1/2 κούπα ψιλοκομμένη πιπεριά
1/2 κούπα ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1/2 κούπα ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά
Ψιλοκομμένο τσάιβς για το γαρνίρισμα

Πώς θα την φτιάξουμε:

1.Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αβγά με το γάλα και το αλάτι. Προσθέτουμε τη γαλοπούλα, τις πιπεριές και το κρεμμύδι.
2. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι. Προσθέτουμε από πάνω το τυράκι μας.
3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 45' με 1 ώρα, μέχρι να ψηθούν καλά τα αβγά.
4. Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και γαρνίρουμε με τσάιβς.

Έτοιμη η αφράτη και λαχταριστή ομελέτα μας!