Skip to main content

«Ο Ρούντολφ είχε 40 πυρετό!»

Ένα τρυφερό παραμύθι για να μην ξεχνάμε ποτέ ότι η μαγεία και η ελπίδα δεν πρέπει να πεθαίνουν ποτέ!

Παραμονή Πρωτοχρονιάς. Όλα έτοιμα στο Βόρειο Πόλο. Το κρύο τσουχτερό. Το χιόνι πάρα πολύ. Η στολή του Αϊ Βασίλη φρεσκοπλυμένη και σιδερωμένη. Οι μπότες του γυαλισμένες κι έχει γίνει κι η σχετική προετοιμασία στο έλκηθρό του. Τα δώρα έχουν ήδη μπει μέσα στο σάκο του και θα φορτωθούν τελευταία στιγμή στους ταράνδους, για να μη τους κουράζουν από τώρα.

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα, πίνει τον δυναμωτικό χυμό που κάθε χρόνο τού ετοιμάζει η κυρία Αϊ Βασίλη, φοράει τη στολή του και πηγαίνει προς τον στάβλο. Τα ξωτικά σίγουρα θα έχουν ξεκινήσει το φόρτωμα κι οι τάρανδοι θα απολαμβάνουν το τελευταίο γεύμα τους πριν ξεκινήσουν το μεγάλο τους ταξίδι. Καθώς ανοίγει τη πόρτα ένα ξωτικό πέφτει πάνω του με ορμή και λαχανιασμένο.

«Τρέξε Αϊ Βασίλη. Έχουμε πρόβλημα. Ο Ρούντολφ βήχει και νομίζω πως έχει υψηλό πυρετό. Τρέξε σου λέω!» είπε το ξωτικό που από τη τρεχάλα του είχε πέσει το πράσινο καπέλο του μέσα στο παγωμένο χιόνι.

Μπαίνει βιαστικός μέσα στον στάβλο και βλέπει όλους τους ταράνδους δίπλα στο Ρούντολφ. Τα ξωτικά με τα δώρα στα χέρια δεν ήξεραν τι να κάνουν. Ο Πέρολφ, ο καλύτερος φίλος του Ρούντολφ, ήταν καθισμένος δίπλα του και με τα κέρατά του έβαζε λίγο νερό στο κεφάλι του φίλου του που σίγουρα ψηνόταν στο πυρετό.

«Τι έπαθες, καλέ μου Ρούντολφ; Αρρώστησες;» ρώτησε με ενδιαφέρον ο Αϊ Βασίλης.

«Συγνώμη αλλά χθες ήμουν αρκετή ώρα έξω από τον ζεστό στάβλο κι έπαιζα με το χιόνι. Μάλλον τότε κρύωσα. Πόσο λυπάμαι, Αϊ Βασίλη» είπε ο Ρούντολφ κι έβαλε τα κλάματα.

«Όχι, Ρούντολφ. Μη κλαις. Αυτή τη βραδιά δεν πρέπει να κλαις. Κοίταξε να γίνεις καλά κι όλα θα γίνουν» του είπε ο Αϊ Βασίλης.

Φώναξε τη γυναίκα του και της είπε τι είχε γίνει. Έπρεπε να μείνει αυτή μαζί του στο στάβλο και με τα μαγικά ροφήματά της να τον κάνει καλά. Αυτός θα έβρισκε τη λύση! Ο Αϊ Βασίλης είναι…όλα τα καταφέρνει!

Φώναξε όλους τους ταράνδους σε έκτακτο συμβούλιο.

«Λοιπόν, καλοί μου τάρανδοι. Όπως καταλάβατε ο αγαπημένος μας Ρούντολφ έχει 40 πυρετό! Δε μπορεί να είναι μαζί μας. Πρέπει να μείνει εδώ κι η κυρία Αϊ Βασίλη θα τον φροντίσει κατάλληλα. Η φωτεινή του μύτη όμως θα μας λείψει και κάτι πρέπει να κάνουμε γι αυτό» είπε, κι οι τάρανδοι περίμεναν να ακούσουν τη λύση αφού κανείς άλλος δεν είχε μύτη όπως ο Ρούντολφ.

«…κάποιος άλλος από εσάς θα βάλει στη μύτη του ένα φωτεινό αστέρι, θα γίνει αρχηγός και με αυτό θα μας οδηγεί απόψε στα σπίτια των παιδιών».

Υπέροχη ιδέα, αλλά ποιος θα μπορούσε να είναι ο εκλεκτός που θα είχε ένα αστέρι στη μύτη του όλο το βράδυ να φωτίζει;

«Ο πιο κατάλληλος για αυτό δε θα μπορούσε να είναι άλλος από το καλό φίλο του Ρούντολφ, τον Πέρολφ. Είναι ντροπαλός τάρανδος αλλά ξέρω πολύ καλά πως είναι δυνατός και μπορεί να μας οδηγήσει σε όλο τον κόσμο» είπε ο Αϊ Βασίλης κι άπλωσε το χέρι του, πήρε το πιο φωτεινό αστέρι που μπορούσε και το ακούμπησε στη μύτη του Πέρολφ.

Όλοι οι άλλοι τάρανδοι χάρηκαν πολύ για τον Πέρολφ. Είναι πράγματι ο πιο ντροπαλός τάρανδος που υπάρχει, αλλά είναι κι ο πιο καλόκαρδος. Πάντα συμπεριφέρεται με ευγένεια κι όταν είναι η ώρα του φαγητού αφήνει τους μεγαλύτερους και τους πιο κουρασμένους να φάνε πρώτοι από αυτόν. Επίσης είναι κι ο καλύτερος φίλος του Ρούντολφ.

Αυτός όταν άκουσε πως ο Πέρολφ θα έπαιρνε τη θέση του χάρηκε τόσο πολύ που του δάνεισε για απόψε μόνο και τα κουδούνια που ήταν κρεμασμένα στο λαιμό του. Αρχηγός ήταν. Έπρεπε να κάνει και τον ανάλογο θόρυβο. Αφού φορτώθηκαν όλα τα δώρα, ανέβηκε στο έλκηθρο ο Αϊ Βασίλης, χαιρέτησε τη γυναίκα του και τον άρρωστο Ρούντολφ κι έφυγε για το καθιερωμένο ταξίδι του.

Ταξίδι σε όλο τον κόσμο!

Όταν με καλό τελείωσε, πήγε πρώτα στο στάβλο να δει πως είναι ο άρρωστος Ρούντολφ. Η κυρία Αϊ Βασίλη είχε κάνει πραγματικά θαύματα. Ο πυρετός είχε πέσει εντελώς αλλά φυσικά ο ίδιος ήταν ακόμη αδύναμος. Του έδωσε ένα μικρό μελομακάρονο για να τον γλυκάνει και τον άφησε να ξεκουραστεί και να δυναμώσει. Όλα είχαν πάει μια χαρά.

«Καλή χρονιά, καλέ μου φίλε Ρούντολφ. Καλή και χαρούμενη χρονιά! Του χρόνου θα ταξιδέψουμε μαζί στον κόσμο!».