Skip to main content

Μπισκοτάκια με σοκολάτα και φουντούκια

Υλικά

• 180 γρ. φουντούκια, καβουρντισμένα

• 190 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

• 60 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

• 180 γρ. ανάλατο βούτυρο

• 100 γρ. κομμάτια σοκολάτας

• 1 κ.γ καλαμποκέλαιο

Εκτέλεση

• Βάζουμε τα φουντούκια στο πολυμίξερ και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μικρά κομματάκια. Προσθέτουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και μια πρέζα αλάτι και ανακατεύουμε για περίπου 20-30''. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε ξανά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα, οχι όμως πολύ ώρα. Τοποθετούμε τη ζύμη στον πάγκο μας και πλάθουμε μέχρι να μαλακώσει.

• Φτιάχνουμε 25 μικρά μπαλάκια και τα μεταφέρουμε σε ενα ταψί όπου πρώτα έχουμε τοποθετήσει αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Με τον αντίχειρα κάνουμε μια τρύπα στη μέση κάθε μπάλας. Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 15 με 20 λεπτά. Σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων λιώνουμε τη σοκολάτα με το καλαμποκέλαιο και με ενα κουταλάκι γεμίζουμε κάθε μπισκότο με σοκολάτα. Αφήνουμε λίγη ώρα να παγώσει η σοκολάτα.