Skip to main content

Μπιφτεκάκια από ρεβύθια, νόστιμα και υγιεινά

Για τις μαμάδες που θέλουν η οικογένειά τους να ακολουθεί χορτοφαγική διατροφή ή να περιορίσει στο ελάχιστο την κατανάλωση κρέατος, αυτά τα μπιφτεκάκια είναι η ιδανική επιλογή!

Υλικά για περίπου 22 μπιφτέκια:
300 γρ. ρεβύθια ωμά
150 γρ. πιπεριά
80 γρ. καρότο
120 γρ. κολοκύθι
140 γρ. κρεμμύδι
5 σκελίδες σκόρδο
δυόσμος φρέσκος ή μάραθος
1 κ.γ. δυόσμος ξερός
50 γρ. βρώμη
1+1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. πάπρικα
ξύσμα ενός λεμονιού
αλάτι και πιπέρι

Πώς φτιάχνουμε τα μπιφτέκια ρεβυθιών:

1. Μουλιάζουμε αποβραδίς τα ρεβύθια. Την επομένη τα βράζουμε, τα σουρώνουμε και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ.

2. Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε μια κουταλιά της σούπας λάδι και τα σοτάρουμε για πέντε λεπτά να μαλακώσουν.

3. Έπειτα σε ένα μπολ βάζουμε τα αλεσμένα ρεβύθια, τα σοταρισμένα λαχανικά κι όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά αρχικά με κουτάλι και μετά με τα χέρια.

4. Καλύπτουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες για να σφίξει η ζύμη.

5. Κατόπιν πλάθουμε σε μπιφτέκια, όχι μεγάλα, για να μαγειρευτούν γρήγορα.

6. Αλείφουμε το σχαροτήγανο με λίγο λάδι με πινέλο και το ζεσταίνουμε. Ψήνουμε τα μπιφτέκια για λίγα λεπτά κι από τις 2 πλευρές μέχρι να αλλάξουν χρώμα και να κάνουν τις χαρακτηριστικές ραβδώσεις.

Καλοφάγωτα!

Πηγή: https://theveggiesisters.gr/