Skip to main content

Μαρμελάδα φράουλα από τα χεράκια της πεθεράς μου

Μπορεί η μαμά μου να είναι δεινή μαγείρισσα, η πεθερά μου σκίζει στα γλυκά! Κάθε χρόνο, τέτοια εποχή φτιάχνει πάντα μαρμελάδα φράουλα, και η συνταγή της είναι απλά ακαταμάχητη!

Τα υλικά που χρειαζόμαστε:

1 κιλό φράουλες

1 κιλό ζάχαρη

1 κουτάλι σούπας χυμό λεμονιού

Πώς θα τη φτιάξουμε:

1. Αγοράζετε φράουλες ώριμες αλλά γερές. Τις πλένετε πολύ καλά να φύγουν τα χώματα, αφαιρείτε το κοτσάνι και τις ρίχνετε σε μια λεκάνη. Τις ζυμώνετε με το χέρι να λιώσουν.

2. Τις ρίχνετε σε φαρδιά κατσαρόλα και προσθέτετε τη ζάχαρη. Αφήνετε να μείνουν για 2 ώρες.

3. Ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα να διαλυθεί η ζάχαρη. Βράζετε σε μέτρια φωτιά. Ξαφρίζετε.

4. Όταν η μαρμελάδα πέφτει από την ξύλινη κουτάλα σε πυκνή πλατειά μάζα, έχει δέσει και είναι έτοιμη.

5. Προσθέτετε και το χυμό λεμονιού και αφήνετε να πάρει 1 - 2 βράσεις.

6. Κατεβάζετε από τη φωτιά και αφού κρυώσει η μαρμελάδα, τη γεμίζετε σε αποστειρωμένα γυάλινα βάζα.