Skip to main content

Μαμαδίστικο γλυκό ψυγείου με πτι μπερ και άνθος αραβοσίτου

Από τη μέρα που η φίλη μου η Δώρα μοιράστηκε μαζί μου τη συνταγή της για αυτό το γλυκό ψυγείου, δεν έχω σταματήσει να το φτιάχνω! Είναι εύκολο, δροσερό, ελαφρύ και έχει απίστευτη γεύση!

Τα υλικά που χρειαζόμαστε:
1 σακουλάκι άνθος αραβοσίτου βανίλια, που βράζει (όχι στιγμής)
3 ποτήρια γάλα
3 ποτήρια πορτοκαλάδα με ανθρακικό
2 ποτήρια ζάχαρη
2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ

*Χρειαζόμαστε ένα μεγάλο ορθογώνιο τάπερ.

Πώς το φτιάχνουμε:
1. Υπολογίζουμε πόσα πτι μπερ δημιουργούν μια στρώση στο τάπερ μας.

2. Τα βουτάμε ελαφρώς σε γάλα και τα στρώνουμε το ένα δίπλα στο άλλο.

3. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη μισή κρέμα αραβοσίτου, ένα ποτήρι ζάχαρη, και τα τρία ποτήρια γάλα και ανακατεύουμε.

4. Αφήνουμε το μείγμα να βράσει μέχρι να γίνει πηχτό. Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

5. Το στρώνουμε πάνω στα μπισκότα και από πάνω δημιουργούμε ακόμα μία στρώση πτι μπερ.

6. Στο κατσαρολάκι βάζουμε την άλλη μισή κρέμα, ένα ποτήρι ζάχαρη και την πορτοκαλάδα μας και το αφήνουμε να βράσει, σε χαμηλή θερμοκρασία. Το αφήνουμε και αυτό λίγο να κρυώσει.

7. Κατόπιν, το στρώνουμε πάνω από τα μπισκότα και βάζουμε το τάπερ στο ψυγείο.

Είναι τέλειο! Δοκιμάστε το!