
Ποια κοκτέιλ; Τίποτα δεν συγκρίνεται με το λικέρ βύσσινο που φτιάχνει η πεθερά μου τέτοια εποχή, και απολαμβάνουμε όλο το χρόνο. Οι φίλοι μας που έρχονται στο σπίτι πάντα ρωτάνε: "Λικεράκι υπάρχει;"
Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε!
Τα υλικά που χρειαζόμαστε (για 1 λίτρο λικέρ):
1 κιλό βύσσινα
1 κιλό ζάχαρη
1/2 λίτρο κονιάκ ή μπράντι
2 ξυλάκια κανέλα και μερικά γαρίφαλα
Πώς φτιάχνετε το λικέρ:
1. Πλένετε καλά τα βύσσινα αφού αφαιρέσετε τα κουκούτσια τους, και τα αφήνετε σε ένα σουρωτήρι για να στραγγίσουν.
2. Τα βάζετε σε μια αεροστεγή γυάλα και προσθέτετε τη ζάχαρη, την κανέλα και τα γαρύφαλα.
3. Κλείνετε και αφήνετε τη γυάλα για ενάμιση μήνα στον ήλιο, κουνώντας την κάθε μέρα για να ανακατευτούν τα βύσσινα.
4. Όταν περάσει το χρονικό αυτό διάστημα, φιλτράρετε το περιεχόμενο της γυάλας και ανακατεύετε το ζουμί με το κονιάκ ή το μπράντι.
5. Διατηρείτε το λικέρ σε μπουκάλια σε μέρος σκιερό και δροσερό.
Στην υγειά σας!