Skip to main content

Καλοκαιρινή φριτάτα με πατάτες και φέτα

Πόσο τα αγαπάμε τα εύκολα, καλοκαιρινά φαγητά που δεν μας παιδεύουν στην κουζίνα και τρώγονται με όρεξη από όλους! Όπως αυτή εδώ η ομελέτα φριτάτα!

Τα υλικά που χρειαζόμαστε:
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά πράσινη
1 πιπεριά κίτρινη
500 γρ. πατάτες τηγανητές
150 γρ. γαλοπούλα καπνιστή
200 γρ. φέτα
6 αβγά
200 γρ. γάλα
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
αλάτι & πιπέρι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κ.σ. μαϊντανό

Για το σερβίρισμα:

100 γρ. ρόκα
1 κ.γ. ελαιόλαδο
αλάτι & πιπέρι

Πώς φτιάχνουμε τη φριτάτα:

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
2. Τοποθετούμε ένα τηγάνι 28 εκ. με μεταλλική λαβή σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
3. Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και το προσθέτουμε στο τηγάνι. Κόβουμε τις πιπεριές σε λεπτές λωρίδες και τις βάζουμε στο τηγάνι. Σοτάρουμε 5-10 λεπτά για να καραμελώσουν τα λαχανικά.
4. Στη συνέχεια, κόβουμε τη γαλοπούλα σε λεπτές λωρίδες και τη βάζουμε στο τηγάνι με τις τηγανητές πατάτες και τη φέτα σε κομμάτια.
5. Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά, το γάλα, το μπέικιν πάουντερ, την πάπρικα, ανακατεύουμε καλά και βάζουμε στο τηγάνι.
6. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το πράσινο μέρος από τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο.
7. Μεταφέρουμε το τηγάνι στον φούρνο και ψήνουμε για 15-20 λεπτά. Εναλλακτικά, ψήνουμε 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά στο τηγάνι.
8. Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε 5-10 λεπτά να κρυώσει.
Σερβίρουμε με ρόκα, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι!