Skip to main content

Καλό μήνα! Τι κάνετε σήμερα με τα παιδιά σας;

Εμείς σήμερα βολτάρουμε και έχουμε πολλά στο μυαλό μας. Εάν κι εσείς έχετε όρεξη για βόλτες μια τόσο όμορφη μέρα, για δείτε τι μπορείτε να κάνετε οικογενειακώς:

1. Περνάμε τη μέρα μας στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ)

Μουσική και χορός:

* Οι The Swingin’ Cats έρχονται με swing και rock n’ roll ρυθμούς και τραγούδια που νικούν τον χρόνο, στις 12.30 στο Ξέφωτο για να γιορτάσουν την άνοιξη. Θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα που ζωντανεύει μια μεγάλη γκάμα του ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου σε κινηματογραφικό σκηνικό, με μουσική που θα ταξιδέψει τους επισκέπτες σε παλιότερες εποχές.

* Κοφτά κιθαριστικά ακόρντα και τύμπανα δίνουν το ρυθμό, ενώ τα πνευστά απογειώνονται στο τόσο απλό μα ξεσηκωτικό shake.

Πρωτομαγιάτικα παιχνίδια και στεφάνια:
* Πρωτομαγιά όμως σημαίνει στεφάνια και παιχνίδια στην εξοχή και στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος οι μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν το πρωτομαγιάτικο στεφάνι μέσα από ένα ειδικό εργαστήριο, ενώ οι μικροί, με ανακυκλώσιμα υλικά, θα φτιάξουν μικρά τρισδιάστατα λουλούδια για το στεφάνι και τα ρούχα τους ή ακόμα και ολόκληρες στολές.

* Παράλληλα, όλες οι ηλικίες θα παίξουν για να ψάξουν να βρουν τον Μάη και να του δώσουν το στεφάνι του!

* Τέλος, εντυπωσιακοί ξυλοπόδαροι, ζογκλέρ, ακροβάτες και μίμοι, θα περιμένουν να μαγέψουν τους επισκέπτες, ενώ οι αγαπημένοι ζωγράφοι προσώπου θα είναι κι αυτοί στο Πάρκο την Πρωτομαγιά για να γεμίσουν με χρώματα και σχέδια τα πρόσωπα των παιδιών!

Info: www.snfcc.org

2. Κάνουμε βόλτα στο Μουσείο της Ακρόπολης

museum_mesa.jpg

Μια ωραία ιδέα πριν ή μετά την κατασκευή του στεφανιού μας! Το Μουσείο Ακρόπολης υποστηρίζει την ανεξάρτητη επίσκεψη με τη δωρεάν διάθεση σακιδίων, καθώς και φυλλαδίων εξερεύνησης για οικογένειες με μικρά παιδιά.

Η οικογένεια έχει τη δυνατότητα μιας γρήγορης και απλής περιήγησης με το παιδί χρησιμοποιώντας ένα από τα φυλλάδια εξερεύνησης ή μιας μεγαλύτερης σε διάρκεια και πιο σύνθετης χρησιμοποιώντας ένα από τα δανειστικά σακίδια, τα οποία περιλαμβάνουν επιπλέον και παιχνίδια.

Το υλικό αυτό έχει δημιουργηθεί σε συνεργασία με τον Τομέα Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης της Υπηρεσίας Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης.

Τα Δανειστικά σακίδια περιέχουν διάφορα παιχνίδια και δραστηριότητες με βάση τα εκθέματα που υποστηρίζονται από πολύχρωμες, σχεδιασμένες για παιδιά εικόνες εκθεμάτων. Οι δραστηριότητες του σακιδίου προϋποθέτουν τη συνεργασία όλων των μελών της οικογένειας για την επίλυση των προκλήσεων του.

Θα περάσετε πολύ ωραία, να μου το θυμυθείτε! Και μετά θα βολτάρετε στην Πλάκα και να κάνετε τους τουρίστες για μια μέρα!

Info: Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15-17, Αθήνα

2. Φτιάχνουμε στεφάνι στο Κτήμα Αρίστη

aristi_mesa.jpg

Μέσα στο αστικό τοπίο του Χαλανδρίου κρύβεται μια μικρή όαση. Θέλοντας να χαρίσει την εμπειρία της καλλιέργειας, τη γνώση της γης και την εσωτερική ηρεμία, το Κτήμα Αρίστη δημιουργήθηκε ως ένας πολυχώρος που μας παρέχει τη δυνατότητα να σταματήσουμε για λίγο το χρόνο και να εκτιμήσουμε τη φυσική ομορφιά που υπάρχει απλόχερα γύρω μας.

Στον ειδικά σχεδιασμένο και διαμορφωμένο χώρο του κτήματος φιλοξενούνται βιολογικές, παραδοσιακές καλλιέργειες από λαχανικά, φρούτα και βότανα σε μικρές ποσότητες χωρίς λιπάσματα και φυτοφάρμακα, φροντισμένες με πολλή αγάπη, μεράκι και χειρωνακτική εργασία.

Αποστολή είναι το Κτήμα Αρίστη να μετουσιωθεί σε ένα σημείο συνάντησης για ανθρώπους όλων των ηλικιών που θέλουν να «επαναπροσδιορίσουν» τον αστικό τρόπο ζωής.

Την Τρίτη μας περιμένουν 11:00-13:00 για να δημιουργήσουμε όμορφα πρωτομαγιάτικα στεφάνια!

Info: Πλουτάρχου & Κέας, Χαλάνδρι. ΤΚ. 152 34
Τ. +30 210 6085559 / +30 210 6833747
K. +30 6980 855 565
E. info@ktimaaristi.com