Skip to main content

Η σούπα μινεστρόνε που γίνεται στο πι και φι

Ήρθε η ώρα για σουπίτσες, ζεστές και νόστιμες! Τι λέτε; Φτιάχνουμε μια μινεστρόνε, μια σπιτική συνταγή με ρίζες ιταλικές, που κυκλοφορεί σε πολλές εκδοχές. Αυτή είναι η δική μας!

Τα υλικά που χρειαζόμαστε:

450γρ. ανάμεικτα λαχανικά

2 πατάτες κομμένες σε κυβάκια

1 καρότο κομμένο σε κυβάκια

1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου

250γρ. σάλτσα ντομάτας

Σέλινο ψιλοκομμένο

½ κούπα λάδι

Αλάτι- Πιπέρι

Προαιρετικά αστράκι ή ό,τι άλλο ζυμαρικό θέλουμε

Τριμμένο τυρί για το σερβίρισμα

Πώς τη φτιάχνουμε:

1. Στον ζωμό κότας που βράζει ρίχνουμε όλα τα υλικά, μέχρι να μαλακώσουν.

2. Αν δεν βάλουμε τις πατάτες, προσθέτουμε το αστράκι 10 λεπτά πριν το τέλος.

3. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.

4. Σερβίρουμε ζεστή τη σούπα και πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο τυρί.

Καλή όρεξη!