Skip to main content

Χρωματιστές Μαρέγκες

Από διατροφικής σκοπιάς, η μαρέγκα θεωρείται ένα από τα «υγιεινότερα» γλυκά, καθώς δεν περιέχει λιπαρά, αλλά υψηλές συγκεντρώσεις πρωτεΐνης και υδατανθράκων. Από αισθητικής πλευράς είναι ένα από τα πιο παιχνιδιάρικα γλυκίσματα αφού μπορεί να πάρει το σχήμα και το χρώμα που θέλετε ικανοποιώντας τόσο τη γεύση όσο και την όραση.

Υλικά

4 ασπράδια αβγών

1/4 κουταλάκι κρεμόριο

1 κούπα ζάχαρη

2 βανίλιες

Χρώματα ζαχαροπλαστικής

Εκτέλεση

• Χτυπήστε τα ασπράδια με το κρεμόριο και τις βανίλιες στην δυνατή ταχύτητα ώσπου να σφίξουν και να αφρατέψουν.

• Προσθέστε τη ζάχαρη και συνεχίστε μέχρι το μίγμα να μην είναι καθόλου ρευστό. Γυρίστε στον κάδο του μίξερ ανάποδα για να βεβαιωθείτε.

• Με μια οδοντογλυφίδα βάζετε το χρώμα ζαχαροπλαστικής στην σφιχτή μαρέγκα και την περνάτε κάνοντας γραμμές με προσοχή όμως για να μη πάει το χρώμα παντού.

• Τοποθετείτε λαδόκολλα πάνω στα ταψιά.

• Βάλτε το μίγμα σε κορνέ με μύτη της αρεσκείας σας και σχηματίστε τις μαρέγκες.

• Ψήνετε στους 90° βαθμούς στον αέρα για 2 ώρες.

Tip: Επιλέξτε διαφορετικών μεγεθών μύτες για το κορνέ και προτιμήστε τα χριστουγεννιάτικα χρώματα, πράσινο & κόκκινο, ενώ κρατήστε και κάποιες λευκές μαρέγκες. Τοποθετήστε τες όλες μαζί ανακατεμένες σε ένα ωραίο γυάλινο ψηλό δοχείο. Στολίστε τη βάση του με γκι και κλέψτε τις εντυπώσεις.