Skip to main content

Χορταστική φριτάτα με ζυμαρικά

Σας έχει τύχει καμιά φορά να κολλήσετε για το τι θα φτιάξετε την επόμενη μέρα; Σε εμάς συμβαίνει συνέχεια! Για αυτό ψάχνουμε και βρίσκουμε εύκολες αλλά και νόστιμες συνταγές όπως αυτή η φριτάτα με ζυμαρικά!

Τα υλικά που χρειαζόμαστε:
250 γρ. σπαγγέτι Νο 6
5 αυγά
250 γρ. τυρί φέτα
100 γρ. ζαμπόν
1 σκ. σκόρδο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
150 γρ. mix τυριών

1-2 κ.σ. θυμάρι
1-2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη
αλάτι, πιπέρι

Για το σερβίρισμα: φρέσκο βασιλικό, θυμάρι, πιπέρι

Πώς τη φτιάχνουμε:

Για τα σπαγγέτι:

Σε κατσαρόλα με νερό που βράζει προσθέτουμε τα σπαγγέτι. Τα αφήνουμε να βράσουν για 12-13 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμα τα αφαιρούμε από τη φωτιά, τα σουρώνουμε, προσθέτουμε ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Για τη φριτάτα:

1. Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά να κάψει. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε, αυγά, θυμάρι, φρέσκια ρίγανη, πιπέρι, αλάτι και ανακατεύουμε.
2. Κόβουμε τη φέτα σε χοντρά κομμάτια και τη ρίχνουμε στο μπολ με τα αυγά. Προσθέτουμε ζαμπόν χοντροκομμένο, σκόρδο ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα κρύα ζυμαρικά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με τα χέρια μας.
3. Στο τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο και το αφαιρούμε από τη φωτιά. Μεταφέρουμε στο τηγάνι τα μισά σπαγγέτι. Προσθέτουμε το mix τυριών και τα υπόλοιπα ζυμαρικά.
4. Μεταφέρουμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ψήνουμε τη φριτάτα από τη μία πλευρά για 3-4 λεπτά. Όταν ψηθεί και δημιουργηθεί κρούστα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και την αφήνουμε να ψηθεί για άλλα 3-4 λεπτά.
Εναλλακτικά, μεταφέρουμε τη φριτάτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C στον αέρα και ψήνουμε για 7-8 λεπτά.

Για να σερβίρουμε, κόβουμε σε κομμάτια, και προσθέτουμε φρέσκο βασιλικό, θυμάρι και πιπέρι.

(Συνταγή- φωτό: Άκης Πετρετζίκης)