Skip to main content

Το γλυκό ψυγείου με πτι μπερ με γεύση... μαμάς!

Όποιες καινούριες συνταγές κι αν δοκιμάζουμε, όσο κι αν πειραματιζόμαστε στην κουζίνα μας με νέα γλυκά, τίποτα δεν θα μπορέσει να ξεπεράσει το πώς νιώθουμε όταν φτιάχνουμε (και τρώμε) τα μαμαδίστικα γλυκά, όπως αυτό το μωσαϊκό που έφτιαχνε και η δική μας μανούλα!

Τα υλικά που χρειαζόμαστε:
1 λίτρο γάλα (και λίγο ακόμα για το βούτηγμα των μπισκότων)
1 πακέτο πτι μπερ
150 γραμμάρια κουβερτούρα
2 βανίλιες
1 κούπα ζάχαρη
4 κ.σ. κορν φλάουερ

Πώς το φτιάχνουμε:
1. Διαλύουμε το κορν φλάουερ σε κρύο νεράκι.

2. Βάζουμε τα υλικά μας σε μια κατσαρόλα και τα ανακατεύουμε για να διαλυθεί το κακάο και να γίνει ένα ενιαίο μείγμα.

3. Μόλις δέσει το μείγμα μας, βγάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι και ρίχνουμε την κουβερτούρα, που έχουμε κόψει κομματάκια.

4. Ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και αρχίσει να κρυώνει το μείγμα μας.

5. Παίρνουμε ένα πυρέξ ή ένα μακρόστενο, βαθύ ταψί για γλυκά. Στρώνουμε μια σειρά πτι μπερ, αφού τα έχουμε βουτήξει στο γάλα.

6. Συνεχίζουμε με μια στρώση σοκολάτας, μια στρώση μπισκότα κ.ο.κ. μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.

7. Αφήνουμε το σκεύος μας στην άκρη μέχρι να κρυώσει λίγο το γλυκό και μετά το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου για να δέσει.

TIP: Θυμόμαστε να πάμε ένα κομμάτι και στη γιαγιά, τη δική μας μαμά!