Skip to main content

Γεμιστά κοχύλια με σπανάκι και ανθότυρο

Τα είχε φτιάξει μια μέρα η φίλη μου η Ράνια, δοκίμασα ένα και πραγματικά της έβγαλα το καπέλο! Τέλεια συνταγή, πεντανόστιμη, ιδανική για να κάνεις τραπέζι αλλά και για μια Κυριακή με όλη την οικογένεια!

Τα υλικά που χρειαζόμαστε:
300 γρ. κοχύλια μεγάλα (ζυμαρικά)

500 γρ. σπανάκι, καθαρισμένο

450 γρ. ανθότυρο

250 γρ. κατίκι Δομοκού

Αλάτι- πιπέρι

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

600ml συμπυκνωμένο χυμό ντομάτα

1 ζωμό λαχανικών και 2 φλιντζάνια νερό

½ κ.σ. ζάχαρη

3 κ.σ. παρμεζάνα, τριμμένη

Πώς τα φτιάχνουμε:
1.Ρίχνουμε τα ζυμαρικά σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει.

Τα αφήνουμε για 3 λεπτά και σουρώνουμε.

2. Ρίχνουμε το σπανάκι σε αλατισμένο νερό που βράζει και ζεματάμε για 2 λεπτά.

Στραγγίζουμε και πιέζουμε για να φύγει το επιπλέον νερό. Αφήνουμε να κρυώσει.

3. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το σπανάκι, το ανθότυρο, το κατίκι, λίγο αλάτι και πιπέρι.

4. Γεμίζουμε τα κοχύλια με το μείγμα και τα τοποθετούμε σε πυρίμαχο σκεύος.

5. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο.

6. Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, τον ζωμό λαχανικών, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει.

7. Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω από τα ζυμαρικά και πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα.

8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 50-60 λεπτά.