
Σήμερα φτιάχνουμε κάτι εύκολο, γρήγορο και θρεπτικό: ομελέτα! Δεν θα την σερβίρουμε όμως έτσι απλά. Θα τη μεταμορφώσουμε σε μια χαρωπή κοτούλα που τσιμπολογάει το καλαμπόκι της μια μέρα ηλιόλουστη και φωτεινή!
Πώς θα φτιάξουμε το πιάτο μας:
Για την ομελέτα θα χρειαστούμε:
3 αυγά
Λίγο λάδι για το τηγάνι
Αλάτι πιπέρι
Λίγο τυρί τριμμένο
Για τη διακόσμηση θα χρειαστούμε:
Ένα κομμάτι λαχανικό για την ουρά
Κόκκινη πιπεριά για τα ποδαράκια, το λυρί, το ράμφος και τα φτερά
Για το μάτι ένα στρογγυλό κομμάτι ρέβα και ένα κομμάτι αγγουράκι, κομμένο στρογγυλό με κουπάτ
Ένα μπολάκι πράσινη σαλάτα
2 κουταλιές της σούπας καλαμπόκι
Εκτέλεση:
1.Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με λίγο αλάτι και πιπέρι.
2.Σε ένα τηγάνι που έχει κάψει καλά ρίχνουμε το λάδι να πάει παντού. Ρίχνουμε τα χτυπημένα αβγά και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Δεν γυρνάμε την ομελέτα. Με μια σπάτουλα παίρνουμε την άκρη, τη γυρνάμε προς τα μέσα και το κενό το καλύπτουμε με το αυγό που δεν έχει ακόμα ψηθεί.
3.Μόλις είναι έτοιμο, κλείνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε τυρί τριμμένο και διπλώνουμε την ομελέτα.
4.Την τοποθετούμε σε ένα πιάτο.
5.Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε την κόκκινη πιπεριά δημιουργώντας το λυρί, το ράμφος, το φτερό και τα ποδαράκια όπως στην εικόνα.
6.Για ουρά βάζουμε την άκρη από το λαχανικό μας.
7.Τοποθετούμε την στρογγυλή ρέβα και το αγγούρι δημιουργώντας το μάτι.
8.Στο κάτω μέρος του πιάτου τοποθετούμε την πράσινη σαλάτα με το καλαμπόκι.
Έτοιμη η κοτούλα μας!