Skip to main content

Φτιάχνουμε τα πιο τέλεια τζιντζερομπισκοτάκια

Τα gingerbread cookies, τα νόστιμα μπισκότα σε μορφή ανθρώπου ή σε όποιο άλλο σχήμα σας αρέσει, έχουν υπέροχη γεύση και είναι ιδανικά για ώρες διασκέδασης μέσα στην κουζίνα!

Τα υλικά που χρειαζόμαστε:

6 κουτ. σουπ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
1/2 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
1 αυγό
3/4 φλιτζάνι μελάσα ή μέλι
1/2 κουτ.γλυκ. μπέικιν πάουντερ
1 κουτ.γλυκ. μαγειρική σόδα
1 κουτ.γλυκ. αλάτι
3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουτ.γλυκ. τζίντζερ σε σκόνη
1 κουτ.γλυκ. κανέλα σε σκόνη
1 κουτ.γλυκ. γαρίφαλο σε σκόνη

Πώς τα φτιάχνουμε:
1. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε το αυγό, τη μελάσα και τα μπαχαρικά. Χαμηλώνετε ταχύτητα και προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα. Συνεχίζετε το χτύπημα για ακόμα 3΄ μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές. Χωρίζετε τη ζύμη στη μέση, την πλάθετε σε μπάλα, την πιέζετε με την παλάμη σας να γίνει δίσκος, την τυλίγετε σε μεμβράνη και την τοποθετείτε στο ψυγείο για 2 ώρες.

2. Βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο, ένα – ένα κομμάτι, και την ανοίγετε με τη βοήθεια ενός πλάστη, σε αλευρωμένη επιφάνεια σε φύλλο πάχους 4 χιλιοστών. Με τη βοήθεια του αντικολλητικού χαρτιού μεταφέρετε την ανοιγμένη ζύμη σε μια λαμαρίνα φούρνου και την βάζετε στο ψυγείο για 20΄ να παγώσει.

3. Με κουπάτ της αρεσκείας σας κόβετε μπισκότα. Τα αραδιάζετε σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160 βαθμούς για 8 – 10΄, αν τα θέλετε μαλακά και 11 – 12΄ αν τα θέλετε τραγανά. Στα μισά του ψησίματος βγάζετε το ταψί και το γυρίζετε έτσι ώστε η πλευρά του ταψιού που ήταν μέσα στο φούρνο να έρθει προς τα έξω. Αποσύρετε από τον φούρνο και μεταφέρετε τα μπισκότα σε μια σχάρα να κρυώσουν εντελώς.

Φάτε τα σκέτα ή στολίστε τα με ζαχαρόπαστα σε ό,τι χρώμα θέλετε!

(πηγή: mirsini.gr)