Skip to main content

Φτιάχνουμε σπιτική λαγάνα με τέλεια γεύση

Όταν πριν λίγα χρόνια η κόρη μου μού ζήτησε να μην αγοράσουμε αλλά να φτιάξουμε με τα χεράκια μας λαγάνες, αποδέχτηκα την πρόκληση και... οι λαγάνες βγήκαν απλά πεντανόστιμες!

Αν θέλετε να φτιάξετε κι εσείς μόνες σας λαγάνα, μην το φοβάστε, είναι πανεύκολο:

Τα υλικά που χρειαζόμαστε (για να βγουν 2 λαγάνες):

450 ml νερό

2 κ.γ. ζάχαρη

1 1/5 κ.γ. αλάτι

500 σκληρό αλεύρι

100 μαλακό αλεύρι

60 ml. λάδι

1 φακελάκι ξηρή μαγιά

Για το πασπάλισμα:

70 γρ. σουσάμι

100 γρ. νερό, με διαλυμένο μέσα του 1 κ.γ. ζάχαρη

Πώς φτιάχνουμε τη λαγάνα:

1.Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Προσοχή, δεν ρίχνουμε ποτέ το αλάτι στη μαγιά.

2.Αφήνουμε στην άκρη για 5' λεπτά.

3.Μετά από 5' ρίχνουμε μέσα το αλεύρι, το αλάτι και το λάδι και ζυμώνουμε.

4.Βάζουμε το ζυμάρι στο μπολ και καλύπτουμε με μια πετσέτα. Αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί η ζύμη (περίπου για 1 ½ ώρα).

5.Αφαιρούμε τη ζύμη από το μπολ και τη χωρίζουμε σε 2 μέρη. Ανοίγουμε με τα χέρια και πατάμε με τα δάχτυλά μας για να πάρουν το σχήμα της λαγάνας.

6.Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το νερό με τη ζάχαρη για να φτιάξουμε το ζαχαρόνερο.

7.Καλύπτουμε τις λαγάνες με το ζαχαρόνερο και πασπαλίζουμε με το σουσάμι. Τις αφήνουμε λίγο ακόμα να φουσκώσουν.

8.Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220° στον αέρα για 15'.