Skip to main content

Φτιάχνουμε σαλάτα με κινόα, chia και κατσικίσιο τυρί

Ωραία τα μαμαδίστικα φαγητά, τέλειος ο μουσακάς το καλοκαίρι, δεν λέω, αλλά μήπως να δοκιμάζαμε και καμιά πιο απλή και πιο υγιεινή συνταγή για μας και τα παιδάκια μας;

Η αλήθεια είναι ότι με τόση ζέστη δεν έχουμε και πολλή όρεξη για φαγητό. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν θα πεινάσουμε και πως ο οργανισμός μας δεν έχει ανάγκη από τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

Εμείς σας προτείνουμε να δοκιμάσετε αυτή την τέλεια σαλατούλα με κινόα, σπόορυς chia και κατσικίσιο τυρί και να την απολαύσετε μόνη ως κυρίως γεύμα ένα καλοκαιρινό μεσημεράκι!

Τα υλικά που χρειαζόμαστε:
1,5 φλιτζάνια νερό
3/4 φλιτζανιού κινόα
1 λεμόνι (για χυμό και ξύσμα)
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι αγγούρι κομμένο σε φέτες
3 κουταλιές της σούπας σπόρους chia
1/4-1/2 φλιτζάνι τυρί κατσικίσιο ψιλοκομμένο
αλατοπίπερο

Πώς τη φτιάχνουμε:
1. Ξεπλύνετε την κινόα σας σε ένα λεπτό κόσκινο κάτω από νερό της βρύσης για 1-2 λεπτά.
Ρίχνετε το νερό μέχρι τη μέση μια κατσαρόλας (μικρού μεγέθους) και αφήνετε να πάρει μια βράση. Αφού βράσει το νερο, ρίχνετε την κινόα και χαμηλώνετε την εστία. Σιγοβράζετε για περίπου 15 λεπτά με κλειστό καπάκι. Μόλις απορροφηθεί το νερό και η κινόα έχει φουσκώσει, κατεβάζετε από τη φωτιά και αφήνετε να καθίσει για 5 λεπτά.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε τον χυμό λεμονιού, το ξύσμα, τα κρεμμυδάκια, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
3. Ανακατεύετε μια φορά την κινόα με ένα πιρούνι και τη ρίχνετε στο μείγμα λεμονιού. Προσθέτετε τους σπόρους chia, το κομμένο αγγούρι και ανακατεύετε καλά.

4. Σερβίρετε ζεστή τη σαλάτα πασπαλίζοντας με το κατσικίσιο τυρί.