Skip to main content

Φτιάχνουμε λαχταριστά μελομακάρονα-μπουκίτσες

Αυτή τη συνταγή της οικογένειάς μου για τα μελομακάρονα -μπουκίτσες δεν την αλλάζω όσα χρόνια κι αν περάσουν! Είναι αξεπέραστη!

Υλικά για τη ζύμη

1 κούπα καλαμποκέλαιο ή ελαιόλαδο

1/2 κούπα χυμό πορτοκαλιού

2/3 κούπα ζάχαρη (καστανή ή λευκή)

1 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού

1/2 κουταλάκι σόδα

1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ

1 κουταλάκι τριμμένη κανέλα

Υλικά για το σιρόπι

2 κούπες μέλι

2 κούπες ζάχαρη

2 κούπες νερό

1 ξυλάκι κανέλα

Για το γαρνίρισμα

1 κούπα ψιλοκομμένα καρύδια

1 κουταλάκι τριμμένη κανέλα

1/2 κουταλάκι τριμμένο γαρίφαλο

Εκτέλεση

♥ Βάλτε στον κάδο του μίξερ το λάδι, τη ζάχαρη, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού και χτυπήστε τα στη δυνατή ταχύτητα για 4'.

♥ Ανακατέψετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα και ρίξτε τα στο μείγμα του λαδιού και ζυμώστε (όχι πολύ γιατί θα σφίξουν).

♥ Κόψτε κομμάτια από τη ζύμη, πατήστε με τα χέρια σας να ανοίξουν και κόψτε τα με το κουπάτ της επιλογής σας ή πλάστε τα με τα χέρια.

♥ Βάλτε τα σε ένα ταψί με λαδόκολλα στους 170° για 30' περίπου.

♥ Ετοιμάστε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά για 5´ αφαιρώντας συνέχεια τον αφρό που θα σχηματιστεί.

♥ Περιχύνετε τα μελομακάρονα με το καυτό σιρόπι μέσα στο ταψί αμέσως μόλις βγουν από τον φούρνο.

♥ Αφήστε τα 10' και γυρίστε τα.

♥ Πάρτε τα ένα ένα και βουτήξτε τα στο μείγμα με τα καρύδια, την κανέλα και το γαρίφαλο.

♥ Τοποθετήστε τα σε μια πιατέλα, σκεπασμένα, για να μην στεγνώσουν.

Καλή επιτυχία!