Skip to main content

Φρυγανισμένο ψωμί με αβοκάντο και αυγά - τέλειο πρωινό

Τώρα που είμαστε διακοπές και έχουμε ελεύθερο χρόνο, είναι ευκαιρία να ξεκινήσουμε να τρώμε ένα απολαυστικό και υγιεινό πρωινό και να υποσχεθούμε στον εαυτό μας ότι θα κάνουμε το ίδιο και μετά το καλοκαίρι!

Η συνταγή που σας προτείνουμε είναι ιδανική τόσο για πρωινό όσο και για σνακ ή απογευματινό, και είναι βέβαιο ότι θα σας γεμίσει υγεία, θα σας εφοδιάσει με πρωτεϊνη, βιταμίνες και καλά λιπαρά και θα σας χορτάσει.

Πώς φτιάχνουμε το φρυγανισμένο ψωμί με αβοκάντο και αυγά:

- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέστε λίγο ελαιόλαδο και μαγειρέψτε τα αυγά όπως τα προτιμάτε, ποσέ, μάτια ή scrambled.

- Κόψτε 1 ή 2 ώριμα αβοκάντο (ανάλογα με τα πόσα άτομα είστε) σε λεπτές λωρίδες ή πατήστε τα σε στυλ πουρέ με ένα πιρούνι.

- Φρυγανίστε τις φέτες του ψωμιού- προτιμήστε ψωμάκι ολικής αλέσεως.

- Σε κάθε φέτα ψωμιού προσθέστε την ποσότητα μισού αβοκάντο, περιχύστε με ελαιόλαδο, λίγες σταγόνες λεμόνι και ρίξτε ελάχιστο αλάτι.

- Πάνω από το αβοκάντο τοποθετήστε το έτοιμο αυγό, αλάτι και πιπέρι ή μπούκοβο.

- Συνοδεύστε με μίνι ντοματίνια.