Skip to main content

Φαλάφελ: Ο νόστιμος τρόπος να φάνε τα παιδιά ρεβύθια

Εκείνη τη μέρα που είχα φτιάξει μια υπέροχη, χυλωμένη ρεβιθάδα, η μόνη που χάρηκε στο σπίτι ήμουν... εγώ! Η κόρη μου και ο άντρας μου ούτε που να τη δουν δεν ήθελαν...

Καθώς και οι δύο είναι δύσκολοι με τα όσπρια και βλέποντας ότι τρελαίνονταν για φαλάφελ όταν τα τρώγαμε έξω, αποφάσισα να μάθω να φτιάχνω μόνη μου. Αν αντιμετωπίζετε κι εσείς το ίδιο πρόβλημα, αυτή η συνταγή θα σας λύσει τα χέρια!

Τα υλικά που χρειαζόμαστε:
250γρ ρεβίθια αποφλοιωμένα (μουλιασμένα στο νερό όλο το βράδυ)

4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

6 κ.τ.σ. ελαιόλαδο

8 κλωναράκια φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

8 κλωναράκια φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο

3 σκελίδες σκόρδο

4 κ.τ.σ. αλεύρι

1κ.τ.γ. κύμινο

1κ.τ.γ. πάπρικα

1κ.τ.γ. κόλιανδρο σε σκόνη

1/3 κ.τ.γ. τζίντζερ σε σκόνη

1/3 κ.τ.γ. κανέλα

1/3 κ.τ.γ. μπαχάρι σε σκόνη(προεραιτικά)

Για τη sauce γιαουρτιού:

200 γρ. γιαούρτι

1 κ.τ.γ. ταχίνι

4 κ.τ.σ. ελαιόλαδο

30 ml νερό

λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού

αλάτι-πιπέρι

Πώς φτιάχνουμε τα φαλάφελ:
1. Βάλτε τα ρεβύθια από την προηγούμενη ημέρα σε νερό και αφήστε τα να μαλακώσουν.

2. Στραγγίξτε τα καλά από το νερό και βάλτε τα σε ένα μπλέντερ. Προσθέστε το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, τον κόλιανδρο, το σκόρδο, το κύμινο, το ελαιόλαδο, και πολτοποιήστε τα πολύ καλά.

3. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μπολ, αλατοπιπερώστε, προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε καλά.

4. Στην συνέχεια πλάστε μικρά στρογγυλά φαλάφελ.

5. Βάλτε τα φαλάφελ σε αντικολλητική επιφάνεια, ραντίστε τα με λίγο ελαιόλαδο και ψήστε τα στο grill στους 200o C για 10-15 λεπτά , γυρνώντας τα και από την άλλη πλευρά.

6. Στο μεταξύ ετοιμάστε τη sauce γιαουρτιού, ανακατεύοντας σε ένα μπολ τα υλικά ώστε να έχετε μια ελαφρώς κρεμώδη υφή.

Σερβίρετε με την sauce ή εναλλακτικά, προσθέστε μαρούλι iceberg ή και τομάτα και τυλίξτε σε μια αραβική πίτα σε μορφή sandwich.

(Πηγή: kidscookingclub.gr)