Skip to main content

Ένα ξωτικό στην πόρτα μου: Μην το χάσετε με τίποτα!

Το είδαμε πέρσι το Ξωτικό με την Ιωάννα και αλήθεια σας λέμε, το ευχαριστηθήκαμε όσο λίγες παραστάσεις! Τρυφερό, ουσιαστικό, μεστό, με το πιο ωραίο μήνυμα του κόσμου... Να πάτε να το δείτε για να γεμίσει η καρδιά σας γλύκα!

Η υπόθεση του έργου έχει ως εξής: Ένας ιδιοκτήτης εργοστασίου παιχνιδιών το μόνο που έχει στο μυαλό του είναι το πώς θα βγάλει λεφτά και μηχανεύεται χίλιους δυο τρόπους για να το καταφέρει. Δίπλα του, ο βοηθός του, ο σχεδιαστής των παιχνιδιών, αλλά και ο πανταχού παρών, κουτσομπόλης ταχυδρόμος. Μέχρι που ξαφνικά εμφανίζεται στη ζωή τους ένα ξωτικό που κουβαλά έναν καημό. Εκείνος που πάντα έδινε, που με αγάπη πρόσφερε έχει κρατημένο χρόνια τώρα ένα δώρο που δεν έχει παραδοθεί στο παιδάκι που το ζήτησε κάποτε...

Δεν θα σας πω όλη την υπόθεση, γιατί όπως λέει και η Ιωάννα, αν το ξέρεις από πριν, μετά βαριέσαι. Δεν είναι όμως αυτός ο λόγος καθώς το τσιτάτο της κόρης μου, εδώ δεν ισχύει.

Θα μπορούσα να σας πω τις ατάκες μία-μία και πάλι να το δείτε και να σας ενθουσιάσει. Γιατί ναι μεν η υπόθεση είναι ενδιαφέρουσα και έχει πλοκή, αλλά δεν είναι μόνο αυτό που σε συναρπάζει.

*Είναι ο τρόπος που έχει γραφτεί/ παιδευτεί το κείμενο, οι φράσεις, οι ατάκες του, που σε εκπλήσσουν. Σε κάνουν να μειδιάς, να γελάς, να συγκινείσαι, να κουνάς συγκαταβατικά το κεφάλι. Ένα κείμενο αληθινό κέντημα!

*Είναι οι 4 ηθοποιοί, ο εργοστασιάρχης με την καταπιεσμένη ευαισθησία, το τρυφερό ξωτικό με φυσιογνωμία... ξωτικού, ο υποτακτικός βοηθός που κάνει την επανάστασή του, και ο ταχυδρόμος. Αχ, αυτός ο ταχυδρόμος, η γυναίκα της παρέας, κλέβει τις εντυπώσεις!

*Είναι τα απλά σκηνικά που με τρόπο άμεσο και ευφάνταστο μεταλλάσσονται, μετακινούνται, αλλάζουν μορφή και σε ταξιδεύουν σε διαφορετικές εικόνες κάθε φορά.

*Είναι τα σκηνοθετικά ευρήματα που σε κάνουν να μπαινοβγαίνεις από το έργο, σαν να ρίχνεις κλεφτές ματιές στα παρασκήνια.

*Είναι τα τραγούδια, η μελωδία, οι στίχοι που πετυχαίνουν απευθείας στην καρδιά και αφυπνίζουν το μυαλό.

*Είναι το μήνυμα: Πόσο λυτρωτικό είναι να δίνεις. Πόσα έχεις να πάρεις μετά χωρίς να το περιμένεις. Τι μας κάνει, αλήθεια, να το ξεχνάμε;

Αυτά γράφαμε πέρσι, τόσο ενθουσιασμένες ήμασταν με αυτό το Ξωτικό που έρχεται και πάλι στην πόρτα μας από τις 2 Δεκεμβρίου μέχρι 13 Ιανουαρίου στο Θέατρο OLVIO, και είναι τέλειο για παιδιά 4 έως 10 ετών.

Θα σας αρέσει τόσο πολύ! Α, ναι, και στους γονείς!

Tip: Γενικά, όπου βλέπετε Ομάδα Κοπέρνικος, να είστε σίγουροι ότι το έργο είναι εγγύηση! (σ.σ. ισχύει και για τα βιβλία τους)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Από 2 Δεκεμβρίου και κάθε Κυριακή στις 12:00

Και, επιπλέον εορταστικές παραστάσεις:

26/12 (ώρα: 12:00 & 15:00),

27/12 (ώρα: 15:00),

28/12 (ώρα: 15:00),

2/1 (ώρα: 15:00)

Θέατρο OLVIO: Ιερά Οδός 67 & Φαλαισίου 7, Γκάζι-Κεραμεικός

Τιμή εισιτηρίου: 10€, ομαδικό 8€ (άνω των 20 ατόμων)

Κρατήσεις θέσεων: (+30) 210 3414118 / Προπώληση εισιτηρίων στο www.viva.gr | Είσοδος Θεάτρου

Ερμηνεύουν: Γιώργος Κισσανδράκης, Αφροδίτη Κλεοβούλου, Θανάσης Μεγαλόπουλος, Μιχάλης Πανάδης

Κείμενο: Άγγελος Αγγέλου - Έμη Σίνη
Σκηνοθεσία: Γκάυ Στεφάνου

Βοηθ. Σκηνοθεσίας: Ευδοκία Κακιούζη
Μουσική - Ενορχήστρωση: Άγγελος Αγγέλου
Στίχοι: Έμη Σίνη
Σκηνικά - Ειδικές κατασκευές: Γκάυ Στεφάνου
Κούκλες: Δήμητρα Κωνσταντινίδου
Ηχογράφηση - Editing - Μίξη - Mastering: Γιώργος Ζιώτας
Κοστούμια: ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ
Κίνηση - Χορευτικά: Θάνος Δασκαλόπουλος
Βοηθ. Οργάνωσης Παραγωγής: Μαρία Ξυδάκη
Αφίσα: Polkadot Design studio
Φωτογραφίες: Γιάννης Σταθόπουλος