Skip to main content

Ένα πρωινό γεμάτο αγάπη στην Ευρωκλινική Παίδων

Μια ηλιόλουστη μέρα του Μαρτίου κατέβηκα στο κέντρο, καλεσμένη της Ευρωκλινικής Παίδων παρέα με άλλες αγαπημένες μαμάδες των social media για να γιορτάσουμε όλες μαζί τον έναν χρόνο λειτουργίας στο νέο της κτίριο. Και ομολογώ πως ήταν ένα πολύ εποικοδομητικό και γεμάτο γνώση και χαμόγελα πρωινό!

Απολαμβάνοντας το καφεδάκι μου είχα την τιμή να συνομιλήσω με εξέχοντες γιατρούς, όπως η Ελένη Τσάπρα, Διευθύντρια Παιδιατρικού Τμήματος, ο Μιχάλης Σούτης, Διευθυντής Παιδοχειρουργικού Τμήματος και ο Μιχάλης Τσακανίκος, Διευθυντής ΠαιδοΩΡΛ.

Η αλήθεια είναι ότι όλες οι μαμάδες είχαμε μια προσωπική ιστορία να θυμηθούμε που αφορούσε στην υγεία των παιδιών μας και τις μικρές ή μεγαλύτερες περιπέτειές τους. Όσο διαφορετικές κι αν ήταν αυτές οι ιστορίες, κοινή συνισταμένη ήταν μία:

Η αγάπη και ο επαγγελματισμός με τον οποίο η Ευρωκλινική Παίδων αγκαλιάζει τα παιδιά αλλά και τους γονείς τους.

Μετά από την τόσο ενδιαφέρουσα συνομιλία μας, που θα μπορούσε να διαρκέσει ώρες ολόκληρες με τις τόσες απορίες που είχαμε τόσο με την ιδιότητα της μαμάς όσο και με την δημοσιογραφική, περιηγηθήκαμε στις kids’ friendly εγκαταστάσεις της Ευρωκλινικής Παίδων, στο νέο, ολοκαίνουργιο κτίριό της στο κέντρο της Αθήνας.

Κοιτώντας τους ζεστούς, παιχνιδιάρικους και απόλυτα φιλικούς προς τα παιδιά χώρους, μάθαμε ότι η Ευρωκλινική Παίδων, που φέτος συμπληρώνει 16 χρόνια επιτυχημένης πορείας στην παιδιατρική φροντίδα, έχει φιλοξενήσει περισσότερα από 300.000 παιδιά στα 25 εξειδικευμένα παιδιατρικά τμήματα διαφορετικών ειδικοτήτων.

Μάλιστα είναι η μόνη πιστοποιημένη σε πανευρωπαϊκό επίπεδο «Φιλική προς τους Ασθενείς» Παιδιατρική Κλινική (Patients’ Friendly Hospital), η οποία παρέχει ένα ολοκληρωμένο περιβάλλον υπηρεσιών υγείας και ασφάλειας στους μικρούς ασθενείς και τους συνοδούς τους.

Καθώς περπατούσαμε στους γεμάτους χρώματα διαδρόμους της κλινικής και βλέπαμε τα νέα διαμορφωμένα δωμάτια νοσηλείας, ανταλλάσσαμε μεταξύ μας τις εμπειρίες μας και τις μαμαδίστικες ανησυχίες μας.

Μέσα σε αυτόν τον χώρο, ανάμεσα στους ειδικούς, γιατρούς και νοσηλευτές, σκέφτηκα ότι τελικά όποια προβλήματα κι αν αντιμετωπίζω σε καθημερινή βάση σε σχέση με τα δύο παιδιά μου, το πιο σημαντικό είναι να είναι γερά και υγιή. Υποσχέθηκα στον εαυτό μου αυτό να μην ξεχνώ ποτέ!


Η Διευθύντρια του Παιδιατρικού Τμήματος της Ευρωκλινικής Παίδων, κα Ελένη Τσάπρα, μας εξήγησε ότι: «Οι νέες εγκαταστάσεις σχεδιάστηκαν και δημιουργήθηκαν με μοναδικό γνώμονα τα συναισθήματα των παιδιών που νοσηλεύονται εδώ. Για εμάς τα παιδιά είναι οδηγός και όλοι εμείς εδώ στην Ευρωκλινική Παίδων εργαζόμαστε για να προσφέρουμε υγεία, ασφάλεια και χαμόγελα σε όλα».

Για τον Όμιλο Ευρωκλινικής η φροντίδα των μικρών ασθενών και των συνοδών τους είναι στρατηγική προτεραιότητα. Είναι σημαντικό για τις μαμάδες να νιώθουμε ότι οι ίδιες και τα παιδιά μας βρίσκονται στο «κέντρο» του ενδιαφέροντος και της φροντίδας.

Ναι, εδώ είμαστε στο Κέντρο. Στο κέντρο της πόλης, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και της φροντίδας, στην ουσία της ζωής: την Υγεία! Και αυτό με έκανε να χαμογελάσω γλυκά και να νιώσω ασφαλής. Αφού ευχαρίστησα τους ειδικούς για το υπέροχο κάλεσμα, μπήκα στο αυτοκίνητο για την επιστροφή στο σπίτι ανυπομονώντας να σφίξω στην αγκαλιά μου τα μικρά μου!

Σε ευχαριστούμε, Ευρωκλινική Παίδων, που υπάρχεις εδώ για μας!

Στους διαδρόμους της Ευρωκλινικής Παίδων, μαζί με τις: Αγορή Καντζιά, Αναπληρώτρια Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Ομίλου Ευρωκλινικής, Αμαλία Κυπαρίσση, Βάσω Στασινού και Βιβή Μπασινά από το 4moms.gr, Αλεξάνδρα Παπαδάκη από το LikeMotherLikeDaughter και αρχισυντάκτρια του mothersbird.gr, και την Αλεξία Σβώλου, ιατρική συντάκτρια.

Σχετικά με την ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ ΠΑΙΔΩΝ:

Η Ευρωκλινική Παίδων είναι μία πλήρης παιδιατρική κλινική στο κέντρο της Αθήνας, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα παιδιατρικών ειδικοτήτων και υποειδικοτήτων, με την υποστήριξη τμημάτων και εξειδικευμένων κέντρων. Με 16 χρόνια εμπειρίας δίπλα στο παιδί και την οικογένειά του και έχοντας φιλοξενήσει περισσότερα από 300.000 παιδιά, πιστοποιήθηκε πρόσφατα ως η μόνη παιδιατρική κλινική στην Ευρώπη «φιλική προς τους ασθενείς» (Patients’ Friendly Hospital), παρέχοντας ένα ολοκληρωμένο περιβάλλον εμπιστοσύνης και ασφάλειας για τους μικρούς ασθενείς και τους συνοδούς τους.

www.euroclinic.gr