Skip to main content

Είναι τρελός αυτός ο κάβουρας: Με λαχανικά και πληγούρι

Τι να κρύβει άραγε αυτός ο κάβουρας; Νοστιμότατα λαχανικά και θρεπτικό πληγούρι, σε ένα υγιεινό και ελαφρύ πιάτο, ιδανικό για το καλοκαίρι!

Τα υλικά που χρειαζόμαστε:

1 κούπα πληγούρι

1 ντομάτα σφιχτή

4 ντοματίνια

1 κόκκινη πιπεριά

1 κομμάτι ρέβα

4 φέτες ελιάς καλαμών

Μανιτάρι shijaci

Προετοιμασία:

1. Μουλιάζουμε το πληγούρι για μισή ώρα μέσα σε νερό.

2. Κόβουμε τη ρέβα σε μικρά αστέρια δίνοντας το σχήμα με το ειδικό κουπ-πατ.

3. Με τη βοήθεια ενός κοφτερού μαχαιριού κόβουμε την κόκκινη πιπεριά σε πολύ λεπτά μπαστουνάκια δημιουργώντας τα χέρια (4 μεγάλα μπαστουνάκια), τα πόδια (4 μικρά μπαστουνάκια) και τα στηρίγματα των ματιών (2 πολύ μικρά μπαστουνάκια).

4. Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση. Από τα δύο κομμένα ντοματίνια αφαιρούμε με τη βοήθεια ενός μαχαιριού ένα τρίγωνο, δημιουργώντας τη δαγκάνα.

5. Με μικρό στρογγυλό κουπ-πατ κόβουμε κομμάτια ρέβας.

6. Κόβουμε μικρά κομματάκια ελιάς με μικρό κοφτερό μαχαίρι.

7. Κόβουμε την ντομάτα σε δύο μέρη.

Fun Food:

Στη βάση ενός πιάτου τοποθετούμε το πληγούρι δημιουργώντας την αίσθηση της άμμου.

Πάνω από το πληγούρι βάζουμε το κομμάτι της ντομάτας για να σχηματίσουμε το σώμα του κάβουρα.

Στη συνέχεια τοποθετούμε τα κομμάτια της πιπεριάς δημιουργώντας τα χέρια, τα πόδια και τα μάτια του κάβουρα. Για τις δαγκάνες του κάβουρα βάζουμε το κατάλληλα κομμένο ντοματίνι.

Πάνω από τα στηρίγματα των ματιών βάζουμε τα δύο ντοματίνια, τα δύο κομμάτια ρέβας και για τις κόρες χρησιμοποιούμε τα πολύ μικρά κομμάτια ελιάς.

Τις φυσαλίδες τις δημιουργούμε βάζοντας τις φέτες της ελιάς πάνω από τον κάβουρα.

Με τα δύο αστέρια ολοκληρώνουμε τη διακόσμηση του πιάτου.

* Το βιβλίο μου "Στη Χώρα των Λαχανικών" (εκδόσεις Διόπτρα) θα το βρείτε στα βιβλιοπωλεία αλλά μπορείτε να το παραγγείλετε και εδώ!