Skip to main content

Cheesecake κάστανο με μελομακάρονα που περίσσεψαν

Φάγαμε, φάγαμε κι όμως στις πιατέλες έχουν περισσέψει ακόμα μελομακάρονα. Τι να κάνουμε; Να τα πετάξουμε ή μήπως να φτιάξουμε μια εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή με τα leftovers; Εννοείται, το δεύτερο!

Τα υλικά που χρειαζόμαστε:

Μελομακάρονα (τόσα ώστε να καλύψουμε τον πάτο και λίγο τα πλαϊνά μιας φόρμας 23 εκ.)

250 γρ. τυρί κρέμα

50 γρ. ζάχαρη άχνη

2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

240 ml κρέμα γάλακτος, παγωμένη

Κρέμα κάστανο

Πώς θα φτιάξουμε το cheesecake:

1. Θρυμματίζουμε τα μελομακάρονα και τα απλώνουμε σε μια φόρμα που ανοίγει.

2. Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί με τη ζάχαρη, τη βανίλια και την κρέμα γάλακτος μέχρι να έχουμε ένα μείγμα λείο.

3. Απλώνουμε πάνω από τα μελομακάρονα το μείγμα και τη βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα.

4.Τελος απλώνουμε την κρέμα κάστανο απο πάνω.

Yummy tip: Αντί για μελομακάρονα μπορούμε να βάλουμε κουραμπιέδες!