
Αν εκτός από το κλασικό, μαμαδίστικο κέικ βανίλια-σοκολάτα θέλετε να δοκιμάσετε και μια καινούρια συνταγή, φτιάξτε αυτό το πανεύκολο και πεντανόστιμο κέικ καρότου!
Τα υλικά που χρειαζόμαστε:
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
9 μεσαία καρότα, τριμμένα στον τρίφτη
4 αυγά
225 γρ. ζάχαρη
300 ml ηλιέλαιο
150 γρ. ψιλοκομμένα καρύδια
1 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. σόδα
1/2 κ.γ. αλάτι
Για το γλάσο:
125 γρ. ανάλατο βούτυρο αγελάδος
250 γρ. τυρί κρέμα
50 γρ. ζάχαρη άχνη
1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Πώς το φτιάχνουμε:
1. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
2. Ρίχνουμε σιγά σιγά το λάδι και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγο ακόμα.
3. Βάζουμε στο μίγμα μας το αλεύρι, τα καρότα, τη σόδα, το μπέικιν και τέλος τα καρύδια.
4. Ρίχνουμε το μίγμα μας στη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 45 λεπτά. Βγάζουμε το κέικ και το αφήνουμε να κρυώσει.
Για το γλάσο: Χτυπάμε το βούτυρο με το τυρί κρέμα, και κατόπιν προσθέτουμε τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας.
Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας απλώνουμε το γλάσο στο κέικ μας.
Yummy tip: Αν θέλουμε, διακοσμούμε από πάνω με λίγο τριμμένο καρότο!