Skip to main content

Απολαυστική τριπλή mousse κάστανο: Το πιο γλυκό... γλυκό του ρεβεγιόν!

Σκέφτεστε κάτι σούπερ νόστιμο και πρωτότυπο για τη βραδιά του ρεβεγιόν που θα αφήσει τους καλεσμένους σας απλά... άφωνους; Με αυτή την τριπλή mousse κάστανο θα γλείφουν όλοι τα δάκτυλά τους, ή μάλλον... τα ποτήρια τους!

Σερβίρετε αυτή τη mousse την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και υποδεχτείτε τον νέο χρόνο με γλυκιά γεύση αισιοδοξίας.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

120 γρ. κρέμα κάστανου

80 γρ. μασκαρπόνε

80 γρ. γιαούρτι

20 γρ. ζάχαρη άχνη

30 γρ. ρούμι (σφηνάκι)

Για την γκανάς σοκολάτας:

100ml κρέμα γάλακτος

100ml σοκολάτα κουβερτούρα

Για τη γαρνιτούρα:

4 μαρόν γλασέ

50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

Πώς θα τη φτιάξετε:

1. Σε ένα μπολ βάζουμε τη κρέμα κάστανου, το ρούμι, 50γρ. μασκαρπόνε και τη μισή ζάχαρη.

2. Με έναν αυγοδάρτη ανακατεύουμε καλά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Μετά το μεταφέρουμε σε κορνέ.

3. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το υπόλοιπο μασκαρπόνε με το γιαούρτι και την υπόλοιπη ζάχαρη.

4. Χτυπάμε με έναν αβγοδάρτη για να ομογενοποιήσουμε το μείγμα. Μεταφέρουμε και αυτό το μείγμα σε κορνέ.

5. Σε ένα μπεν μαρί βάζουμε την κουβερτούρα με την σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν.

6. Σερβίρουμε σε ποτήρι βάζοντας κάτω την κρέμα τυριού, στη μέση τη σοκολάτα και απο πάνω την κρέμα κάστανου.

7. Γαρνίρουμε με μαρόν γλασέ και τριμμένη σοκολάτα.

Καλή, Γλυκιά Χρονιά!