Skip to main content

Αφράτα κεφτεδάκια φούρνου της γιαγιάς

Και ποιος δεν ανακαλεί στη μνήμη του τα κεφτεδάκια που έφτιαχνε η γιαγιά του και εξαφανίζονταν μονομιάς με το που τα έβγαζε από το τηγάνι; Πάμε να τα φτιάξουμε και εμείς αλλά με πιο υγιεινό τρόπο ψησίματος, στον φούρνο!

Τα υλικά που χρειαζόμαστε:
Μισό κιλό μοσχαρίσιο κιμά

Μισό κιλό χοιρινό κιμά

2-3 μεγάλες πατάτες

1 κρεμμύδι, τριμμένο

¼ φλ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

¾ φλ. ψίχουλα ψωμιού

2 κουταλιές φυλλαράκια δυόσμο, θρυμματισμένο

2 κουταλιές ελαιόλαδο

2 αβγά

Μισό κουταλάκι κανέλα

1 κουταλάκι μαύρο πιπέρι

Αλάτι

Πώς τα φτιάχνουμε:

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.

2. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις περνάμε στον τρίφτη, και στραγγίζουμε πολύ καλά.

3. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μας σε ένα μεγάλο μπολ.

4. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια μας, τα βάζουμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί, περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε στον φούρνο για 40 λεπτά περίπου. Θυμηθείτε να τα γυρίσετε και από την άλλη πλευρά για να ψηθούν καλά!

Καλή όρεξη!