Skip to main content

Ζεστά ψωμάκια με κομμμάτια σοκολάτας

Υλικά

• 400 γρ. αλεύρι για ψωμί

• 7 γρ. ξερή μαγιά

• 50 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

• 1 κ.γ κανέλλα

• 250 γρ. ζεστό γάλα

• 1 μέτριο αυγό, χτυπημένο

• 50 γρ. βούτυρο λιωμένο

• 100 γρ. σταγόνες σοκολάτας (κουβερτούρα, γάλακτος ή οτι άλλο προτιμάτε)

• 50 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις

• Οι οδηγίες με έντονο μαύρο μπορούν να εκτελεστούν απο τα παιδιά.

  1. Ανακατέψτε τα υλικά. Βάλτε τα αλεύρι, τη μαγιά, τηζάχαρη, την κανέλλα και μια πρέζα αλάτι σε ενα μπολ καιανακατέψτε.Κάντε μια τρύπα στη μέση και προσθέστε το γάλα, το αυγό και το βούτυρο. Στην αρχή ανακατέψτε με μια ξύλινηκουτάλα και συνεχίστε με τα χέρια.Αν η ζύμη είναι στεγνή προσθέστε λίγο ζεστό νερό. Αν κολλάε, προσθέστε λίγο αλεύρι.
  2. Πλάστε τη ζύμη. Αλευρώστε μια επιφάνεια και πλάστε τη ζύμη για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να γίνει μαλακή και ελαστική. Η διαδικασία αυτή μπορεί να κουράσει τα παιδιά οπότε συνεχίστε εσείς.
  3. Αφήστε το αλεύρι να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Μεταφέρετε σε ενα μπολ που έχετε αλείψει ελαφρά με βούτυροκαι καλύψτε με μια πετσέτα.Αφήστε σε ζεστό μέρος και σε περίπου μια ώρα θα έχει φουσκώσει.
  4. Προσθέστε τις σταγόνες σοκολάτας . Τοποθετείστε τη ζύμη σεαλευρωμένη επιφάνεια και ανακατέψτε την σοκολάτα. (εναλλακτικά μπορείτε να προσθέσετε αποξηραμένα φρούτα ή ξηρούς καρπούς) Χωρίστε σε 8 ισα μέρη.
  5. Κάντε τη ζύμη μπαλάκια. Απλώστε κάθε κομμάτι ζύμης σε ενα ταψί που έχετε αλείψει με βούτυρο. Προσέξτε να αφήσετε απόστασημεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν. Σκεπάστε με μια πετσέτα και αφήστε να φουσκώσουν για 20 λεπτά.
  6. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180οC.Ανακατέψτε το αλεύρι με μια κουταλιά ζάχαρη και 4-5 κ.σ νερό μέχρι να γίνει ενα ωραίο γλάσο. Με ενα κουτάλι γαρνίρετε τα κομμάτια ζύμης και μετά ψήστε για περίπου 20 λεπτά.
  7. Εαν θέλετε να γυαλίζουν, αλείψτε τα με λίγη μαρμελάδα. Ζεστάνετε λίγη μαρμελάδα σε ενα κατσαρολάκι ή στο φούρνομικροκυμάτων και με ενα πινέλο αλείψτε τα ψωμάκια.