Skip to main content

Yummy και θρεπτικά κεφτεδάκια με λαχανικά!

Δεν τρώνε τα παιδιά τα λαχανικά; Σίγουρα όμως τρελαίνονται για κεφτεδάκια, έτσι δεν είναι; Δοκιμάστε, λοιπόν, έναν εύκολο και γευστικό συνδυασμό που θα τα κάνει να αδειάσουν τα πιάτα τους!

Τα υλικά που χρειαζόμαστε (για περίπου 20 κεφτεδάκια):
50 γρ. αρακά
2 μέτριες πατάτες
100γρ. κόκκινη φακή
1 κούπα τριμμένο καρότο (60-80 γρ.)
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουτ.σούπας ψιλοκομμένου μαϊντανού
50γρ. φρυγανιά
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση
1. Βράστε τον αρακά και τις πατάτες. Αφού βράσουν, λιώστε τα και βάλτε το μείγμα σε ένα μπολ.

2. Παράλληλα, σε μία άλλη κατσαρόλα, βράστε την κόκκινη φακή μέχρι να μαλακώσει και σουρώστε.

3. Βάλτε τη βρασμένη φακή, το καρότο τριμμένο, το μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και την τριμμένη φρυγανιά στο μείγμα αρακά-πατάτας που έχετε λιώσει και πλάστε όλα τα υλικά σε μικρά κεφτεδάκια.

4. Περάστε τα κεφτεδάκια εξωτερικά με λίγη φρυγανιά και βάλτε τα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με αγνό ελαιόλαδο για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

Ιδέα: Προαιρετικά μπορείτε να τα σερβίρετε με dressing σάλτσας ντομάτας!