Skip to main content

Βελούδινος σοκολατένιος κορμός: Η πιο εύκολη συνταγή με 100% επιτυχία

Παραδεχτείτε το. Κάθε χρόνο αγοράζετε κορμό από το ζαχαροπλαστείο γιατί «είναι δύσκολο να μου πετύχει», «είναι μπελαλίδικο γλυκό», «δεν έχω χρόνο» κοκ. Τώρα, με αυτή τη συνταγή, δεν έχετε καμία δικαιολογία. Μπείτε στην κουζίνα και εκπλήξτε τους όλους!

Ο σοκολατένιος κορμός είναι το ιδανικό επιδόρπιο για το κλείσιμο ενός εορταστικού τραπεζιού (ναι, είναι η στιγμή που όλοι υποκλίνονται στην οικοδέσποινα) και φυσικά μπορείτε να τον προσφέρετε στους φίλους που σας έχουν καλέσει σε ρεβεγιόν (ναι, είναι η στιγμή που όλοι υποκλίνονται στην οικοδέσποινα που έχει τέτοιες φίλες).

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

Για το παντεσπάνι:

110 γρ. αλεύρι

110 γρ. ζάχαρη

5 αβγά

25 γρ. γάλα χαμηλών λιπαρών

30 γρ. βούτυρο λιωμένο

Για την κρέμα:

250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (πάνω από 60% περιεκτικότητα σε κακάο)

350 γρ. κρέμα γάλακτος

Για το σιρόπι:

55 γρ. ζάχαρη

25 γρ. λευκό ρούμι

55 γρ. νερό

Για το γαρνίρισμα:

Ζάχαρη άχνη

Κάστανα μαρόν

Πώς θα φτιάξουμε τον κορμό:

Για το παντεσπάνι:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°.

Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Όταν διπλασιαστεί σε όγκο, προσθέτουμε τη μισή ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει η μαρέγκα μας σφιχτή.

Χτυπάμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε το αλεύρι και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Ενσωματώνουμε τη μαρέγκα λίγη λίγη, ανακατεύοντας απαλά.

Παίρνουμε ένα παραλληλόγραμμο ταψάκι (25x30εκ.), στρώνουμε μια λαδόκολλα και απλώνουμε το μείγμα.

Ψήνουμε το παντεσπάνι μας για 15'.

Μόλις αρχίσει να κρυώνει, το καλύπτουμε με μεμβράνη ή μια πετσέτα.

Για το σιρόπι:

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό και τη ζάχαρη για 3' και μετά προσθέτουμε το ρούμι.

Για την κρέμα σοκολάτας:

Χτυπάμε 200ml κρέμας σε σαντιγί.

Ζεσταίνουμε την υπόλοιπη κρέμα και τη ρίχνουμε πάνω στην κουβερτούρα, που έχουμε κόψει σε κομμάτια.

Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να γίνει μια λεία κρέμα και στη συνέχεια προσθέτουμε τη σαντιγί ανακατεύοντας απαλά.

Την αφήνουμε να κρυώσει εκτός ψυγείου.

Συνθέτουμε το γλυκό:

Τοποθετούμε σε ένα δίσκο το παντεσπάνι και το ραντίζουμε με το σιρόπι.

Βάζουμε από πάνω την κρέμα σοκολάτας και τυλίγουμε σε ρολό.

Γαρνίρουμε με ζάχαρη άχνη και αν θέλουμε, με μερικά κάστανα μαρόν.

Έτοιμο!