Skip to main content

Τριπλή μους με κάστανο και σοκολάτα, από την Μάνια Ντέλου

Σκέφτεστε τι γλυκό να φτιάξετε για τη βραδιά του ρεβεγιόν που θα έχετε καλέσει πολλούς φίλους; Αυτή η τριπλή mousse κάστανου σε βαζάκια ή ποτήρια είναι η καλύτερη και νοστιμότερη ιδέα!

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

120 γρ. κρέμα κάστανου

80 γρ. μασκαρπόνε

80 γρ. γιαούρτι

20 γρ. ζάχαρη άχνη

30 γρ. ρούμι (σφηνάκι)

Για την γκανάς σοκολάτας:

100ml κρέμα γάλακτος

100ml σοκολάτα κουβερτούρα

Για τη γαρνιτούρα:

4 μαρόν γλασέ

50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

Πώς θα τη φτιάξετε:

1. Σε ένα μπολ βάζουμε τη κρέμα κάστανου, το ρούμι, 50γρ. μασκαρπόνε και τη μισή ζάχαρη.

2. Με έναν αυγοδάρτη ανακατεύουμε καλά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Μετά το μεταφέρουμε σε κορνέ.

3. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το υπόλοιπο μασκαρπόνε με το γιαούρτι και την υπόλοιπη ζάχαρη.

4. Χτυπάμε με έναν αβγοδάρτη για να ομογενοποιήσουμε το μείγμα. Μεταφέρουμε και αυτό το μείγμα σε κορνέ.

5. Σε ένα μπεν μαρί βάζουμε την κουβερτούρα με την σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν.

6. Σερβίρουμε σε ποτήρι βάζοντας κάτω την κρέμα τυριού, στη μέση τη σοκολάτα και απο πάνω την κρέμα κάστανου.

7. Γαρνίρουμε με μαρόν γλασέ και τριμμένη σοκολάτα.