Skip to main content

Τα πιο νόστιμα και εύκολα πασχαλινά μπισκότα-κουνελάκια

Μια από τις ωραιότερες στιγμές της αναμονής του Πάσχα είναι όταν μπαίνουμε στην κουζίνα με τα μικράκια μας και πλάθουμε μαζί τα κουλουράκια! Βάλτε τις ποδιές σας, σηκώστε τα μανίκια σας και δοκιμάστε αυτή τη συνταγή που θα κάνει ολόκληρο το σπίτι να μοσχομυρίσει!

Τα υλικά που χρειαζόμαστε:

440 γρ. ζάχαρη

4 αυγά

250 γρ. βούτυρο

1/2 φλ. γάλα

1/2 φλ. χυμό πορτοκαλιού

Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

1.000 - 1.200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1/2 κ.γ. σόδα

1/2 κ.γ. αλάτι

Πώς θα τα φτιάξουμε:

1.Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.

2.Προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα, το χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα και συνεχίζουμε το χτύπημα.

3.Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά (αλεύρι, μπέικιν, σόδα, αλάτι) μαζί με το μισό αλεύρι.

4.Σιγά σιγά προσθέτουμε το μείγμα των στερεών στο μείγμα των υγρών.

5.Προσθέτουμε τόσο αλεύρι όσο χρειάζεται για να μην κολλάει στα χέρια μας.

6.Αφήνουμε το μείγμα για 15' να ξεκουραστεί.

7.Στη συνέχεια πλάθουμε τη ζύμη σε ό,τι σχήμα θέλουμε ή κόβουμε με ένα κουπ πατ

σε σχήμα κουνελάκι (ή παπάκι ή ό,τι άλλο σας αρέσει και έχετε στην κουζίνα).

8. Τα βάζουμε σε στρωμένο με λαδόχαρτο ταψί (όχι πολύ κοντά μεταξύ τους). 9.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 10-20 λεπτά ανάλογα με το μέγεθός τους.

Tip: Μπορούμε να τα βάλουμε σε όμορφα καλαθάκια μαζί με μερικά κόκκινα αυγά ή μικρά σοκολατένια αυγουλάκια και να τα χαρίσουμε στους φίλους μας!