Skip to main content

Σαν ερωτευμένοι πιγκουίνοι Στη Χώρα των Λαχανικών

Πραγματικά λατρεύω αυτά τα μικρά αγαπημένα πιγκουινάκια και να σας πω κάτι; Και τα παιδιά μου το ίδιο, αν και τα καταβροχθίζουν με μεγάλη όρεξη!

Υλικά

2 φύλλα νόρι

1 ρέβα

4-5 μπουκετάκια μπρόκολο, ζεματισμένα στον ατμό

2 αβγά, βραστά

1 καρότο

1 κίτρινη πιπεριά

βρώσιμος μαρκαδόρος σε μαύρο χρώμα

Προετοιμασία

Κόβουμε ένα μεγάλο ημικύκλιο από το νόρι. Αυτό που περίσσεψε θα το χρησιμοποιήσουμε για να φτιάξουμε τα θαλασσοπούλια με ένα λεπτό κοφτερό μαχαίρι.

Στη συνέχεια κόβουμε δύο οβάλ κομμάτια από τα ασπράδια των αβγών σε διαφορετικό μέγεθος για να δημιουργήσουμε, μαζί με το νόρι, τα σώματα των πιγκουίνων.

Κόβουμε τρία τρίγωνα κομμάτια από τη ρέβα σε διαφορετικό μέγεθος για τον πάγο. Θα χρειαστούμε και τέσσερα πολύ μικρά στρογγυλά κομμάτια για τα μάτια τους. Στο κέντρο των ματιών θα σημειώσουμε μία κουκκίδα με τον βρώσιμο μαρκαδόρο.

Κόβουμε λεπτές λωρίδες από την κίτρινη πιπεριά για τις ακτίνες του ήλιου και δύο μικρά τρίγωνα για το ράμφος των πιγκουίνων.

Με ειδικό κουπ πατ ή με το μαχαίρι φτιάχνουμε ψαράκια από καρότο, αφού το κόψουμε σε λεπτές φλοίδες.

Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε και τέσσερα μικρά τρίγωνα από τα οποία αφαιρούμε ένα μικρό κομμάτι για τα πόδια των πιγκουίνων.

Εκτέλεση

Στο κάτω μέρος του πιάτου τοποθετούμε το ημικυκλικό κομμάτι νόρι. Από πάνω του βάζουμε τα κομμάτια πάγου που έχουμε σχηματίσει με τη ρέβα και διακοσμούμε με τα ψάρια από καρότο. Από πάνω στα δεξιά τοποθετούμε τα μπουκετάκια μπρόκολο.

Τοποθετούμε τα πόδια των πιγκουίνων έτσι ώστε να πατούν στο νόρι. Από πάνω βάζουμε το σώμα του πιγκουίνου από νόρι και από πάνω του το ασπράδι του αβγού.

Για τα μάτια τους βάζουμε τα στρογγυλά κομμάτια ρέβας και για το ράμφος τους τα τριγωνάκια κίτρινης πιπεριάς.

Για το λοφίο του αρσενικού πιγκουίνου χρησιμοποιούμε ένα πολύ μικρό κομμάτι νόρι και κίτρινης πιπεριάς.

Για να σχηματίσουμε τον ήλιο, χρησιμοποιούμε τον κρόκο του αβγού και για τις ακτίνες τις λωρίδες της κίτρινης πιπεριάς.

Τέλος, διακοσμούμε με τα θαλασσοπούλια από νόρι.

* Το βιβλίο "Στη Χώρα των Λαχανικών" της Μαρίας Χολέβα (εκδόσεις Διόπτρα) κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία και μπορείτε να το παραγγείλετε και εδώ!