Skip to main content

Το πιο μαμαδίστικο γλυκό με πτι μπερ και κρέμα πορτοκαλάδα

Πριν λίγες μέρες η φίλη μου η Δώρα μου είπε για αυτό το καταπληκτικό γλυκό που έφτιαχνε η μαμά της και πλέον φτιάχνει η ίδια για τον γιο της, με πτι μπερ, άνθος αραβοσίτου και ένα υλικό- έκπληξη: πορτοκαλάδα με ανθρακικό! Δεν το είχα ξανακούσει!

Είναι εύκολο, δροσερό, ελαφρύ και έχει απίστευτη γεύση! Το έφτιαξα και ξετρελάθηκε όλη η οικογένεια!

Τα υλικά που χρειαζόμαστε:
1 σακουλάκι άνθος αραβοσίτου βανίλια, που βράζει (όχι στιγμής)
3 ποτήρια γάλα
3 ποτήρια πορτοκαλάδα
2 ποτήρια ζάχαρη
2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ

*Χρειαζόμαστε ένα μεγάλο ορθογώνιο τάπερ.

Πώς το φτιάχνουμε:
1. Υπολογίζουμε πόσα πτι μπερ δημιουργούν μια στρώση στο τάπερ μας.

2. Τα βουτάμε ελαφρώς σε γάλα και τα στρώνουμε το ένα δίπλα στο άλλο.

3. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη μισή κρέμα αραβοσίτου, ένα ποτήρι ζάχαρη, και τα τρία ποτήρια γάλα και ανακατεύουμε.

4. Αφήνουμε το μείγμα να βράσει μέχρι να γίνει πηχτό. Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

5. Το στρώνουμε πάνω στα μπισκότα και από πάνω δημιουργούμε ακόμα μία στρώση πτι μπερ.

6. Στο κατσαρολάκι βάζουμε την άλλη μισή κρέμα, ένα ποτήρι ζάχαρη και την πορτοκαλάδα μας και το αφήνουμε να βράσει, σε χαμηλή θερμοκρασία. Το αφήνουμε και αυτό λίγο να κρυώσει.

7. Κατόπιν, το στρώνουμε πάνω από τα μπισκότα και βάζουμε το τάπερ στο ψυγείο.

Αυτό ήταν!

Μόλις δείτε ότι έχει πήξει, είναι έτοιμο για φάγωμα!

Μιαμ μιαμ!