Skip to main content

Πανεύκολο γλυκάκι ψυγείου με άνθος αραβοσίτου και ζελέ φράουλα

Τα πιο ωραία γλυκάκια το καλοκαίρι είναι τα δροσερά, ελαφριά, που γίνονται στη στιγμή και δεν μας παιδεύουν! Όπως αυτό εδώ! Φτιάξτε το κι εσείς αυτό το σαββατοκύριακο!

Τα υλικά που χρειαζόμαστε:

6 κουτ. σούπας άνθος αραβοσίτου, βανίλια (αυτή που βράζει)

1 λίτρο γάλα φρέσκο και 4 κ.σ. για τα μπισκότα

4 κ.σ. ζάχαρη

1 πακέτο πτι μπερ

2 φακελάκια ζελέ φράουλα

Πώς το φτιάχνουμε:

1. Φτιάχνουμε την άνθος αραβοσίτου, όπως λέει πάνω το φακελάκι αλλά χρησιμοποιούμε 1 λίτρο γάλα και 4 κουταλιές ζάχαρη.

2. Όταν πήξει η κρέμα, τη βγάζουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε στην άκρη να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

3. Φτιάχνουμε το ζελέ, όπως λένε οι οδηγίες πάνω στο πακέτο. Το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και το βάζουμε στο ψυγείο.

5. Στρώνουμε μια στρώση μπισκότων σε ένα παραλληλόγραμμο ταψί (35 x 25) ή σε ένα τετράγωνο ταψί (30 x 30).

6. Αλείφουμε τα μπισκότα με λίγο γάλα, με ένα πινέλο. Βάζουμε μια δεύτερη στρώση μπισκότων και τα αλείφουμε με γάλα.

7.Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα.

8. Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για μισή ώρα.

9. Αδειάζουμε από πάνω το ζελέ –θα έχει αρχίσει να πήζει, αλλά δεν θα είναι εντελώς πηχτό.

10. Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.